BLOG

Nova legislació sobre l’estructura de la factura de la llum per a llars i petites empreses (fins a 15 kW)

A causa d’un canvi legislatiu a nivell estatal, a partir del juny del 2021 es produirà un canvi en la manera d’estructurar els peatges elèctrics, la qual cosa afectarà la forma en què es presentarà la factura de la llum. Aquesta nova estructura pretén fomentar l’eficiència energètica i simplificar les tarifes d’accés.

Aquest canvi en la facturació, dissenyat per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), afectarà tots els contractes i es farà automàticament. No cal fer cap actualització ni la distribuïdora es posarà en contacte amb vosaltres.

 

Quines són les principals diferències entre la forma de facturar actual i la nova?

 

1-Simplificació en la tarifa d’accés

Els 6 tipus de tarifes d’accés que fins ara començaven amb 2.X (2.0A, 2.0DHA, 2.0DHS, 2.1A, 2.1DHA, 2.1DHS) es convertiran en una única tarifa d’accés: la tarifa d’accés 2.0TD.

Atenció, no s’ha de confondre la tarifa d’accés amb la tarifa contractada. La tarifa d’accés ve determinada per la potència d’electricitat que necessita la teva llar/empresa, mentre que la tarifa contractada (tarifa clàssica, tarifa variable, tarifa eficient o tarifa solar) la defineix Barcelona Energia i no hi haurà cap canvi. Seguiràs tenint la mateixa tarifa que ja tens contractada.

2-Possibilitat d’ajustar la potència contractada en dos períodes

Actualment tots tenim contractada una potència per a la nostra llar. Recordeu que la potència és la part fixa de la factura, que correspon al pic màxim d’electricitat (kW) que pots consumir de manera simultània. Podeu veure més informació sobre què és la potència aquí o aquí

Amb aquest canvi de legislació, podreu triar entre dues potències diferents, en funció de si es tracta d’un període de vall o punta

 

2 períodes, 2 potències diferents, 2 preus diferents:

 


 


 

3-Discriminació horària
 

Fins ara, es podia optar entre aplicar la discriminació horària o no fer-ho a la factura, és a dir, pagar un preu únic per la llum (kWh) durant tot el dia o tenir preus diferents en funció de l’hora en què es consumís.

Amb la nova tarifa d’accés única 2.0TD, tots els contractes tindran aplicada la discriminació horària, dividida en tres períodes distints en què l’electricitat tindrà un preu diferent, depenent de si es tracta d’un període pic, vall o pla.

Aquesta mesura busca fomentar l’eficiència energètica i estabilitzar el consum elèctric durant tot el dia, reduint així els costos del sistema

3 períodes, 3 preus d’energia diferents:

 
  


 De 00 h a 08 h i tot el cap de setmana i festius, l’energia estarà a un preu molt reduït.

De 10 h a 14 h i de 18 h a 22 h entre setmana, l’energia tindrà un preu superior.

La resta d’hores del dia l’energia tindrà un preu intermedi.

Dit això, reafirmar-nos que Barcelona Energia continua oferint la tarifa 100 % renovable més econòmica del mercat i que seguirem treballant en l’assessorament proactiu per incrementar els teus estalvis i eficiència.

Si tens cap altre dubte, pots contactar amb nosaltres a través de  consulta@barcelonaenergia.cat

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES