Barcelona Energia celebra el Consell de persones usuàries

Consell de persones usuàries Barcelona Energia

Barcelona Energia ha dut a terme el seu primer procés participatiu

Barcelona Energia celebra l’Assemblea constitutiva del Consell de persones usuàries de BE

  • Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, vol convertir-se en la primera comercialitzadora pública a incloure les usuàries en la presa de decisions.
  • El Consell de Persones Usuàries de Barcelona Energia, l’ens participatiu, n’ha aprovat el reglament.

Barcelona, 23 de març del 2019.- Els 906 usuaris de Barcelona Energia (BE) han estat citats per tal de consensuar el reglament i formar la Comissió Permanent del Consell de Persones Usuàries. La primera Assemblea de persones usuàries de BE s’ha dut a terme el 23 de març a les Cotxeres de Sants (Barcelona).

El Consell de Persones Usuàries de BE, l’òrgan assessor que permetrà a les persones usuàries de BE participar en la presa de decisions de la comercialitzadora i impulsar noves propostes i projectes, conformarà la Comissió Permanent, la qual s’encarrega de vetllar pel compliment del reglament i està regulada pel reglament consensuat i avaluat per les persones participants.

El regidor de Presidència, Aigua i Energia de l’Ajuntament de Barcelona i vicepresident de Medi Ambient de l’AMB, Eloi Badia, ha sigut l’encarregat de donar la benvinguda als assistents; a més, el meteoròleg i presentador de TV3 Francesc Mauri ha participat amb la conferència “El canvi climàtic: què hi podem fer”, que ha convidat els assistents a reflexionar sobre el futur del clima de la Terra. D’altra banda, el director de BE, Iu Gallart, ha presentat BE centrant-se en la importància de l’equip humà, que enguany està format per un total de 10 persones dividides en cinc àrees especialitzades.

Durant el temps que els processos han estat actius a la plataforma Decidim Barcelona Energia, s’hi han registrat 85 persones, fet 14 enquestes, presentat 6 esmenes al reglament i inclòs dues associacions sense ànim de lucre que treballen per impulsar la transició energètica: la Xarxa per la sobirania energètica i l’Aliança contra la pobresa energètica.

Una jornada per gaudir en família

De manera paral·lela i molt a prop de l’Assemblea, s’ha celebrat la jornada festiva Decidim l’Energia que Volem, un esdeveniment a peu de carrer que ha comptat amb la participació del físic i divulgador científic de Dinàmiks del Club Super3, Dani Jiménez. Durant tota la jornada, els assistents han pogut gaudir d’experiments increïbles sobre energies renovables i de quatre tallers i d’una exposició per gaudir en família: els tallers Fem funcionar un rellotge amb una patata!, Endinsa’t en l’energia, Construïm un molinet de vent, Taller vehicle globus i l’exposició Cases eficients.

Consell de persones usuàries de Barcelona Energia    Consell de persones usuàries de Barcelona Energia

Descarrega la imatge aquí                                         Descarrega la imatge aquí 

Decidim l'energia que volem Barcelona Energia    Decidim l'energia que volem Barcelona Energia

Descarrega la imatge aquí                                                      Descarrega la imatge aquí 

 

www.barcelonaenergia.cat | comunicacio@barcelonaenergia.cat

Compartir: