Barcelona Energia es converteix en el nou proveïdor elèctric de la xarxa urbana d’Econergies

EcoEnergies i Barcelona Energia proveïdor elèctric

  • La comercialitzadora municipal proveirà energia per al funcionament de les centrals d’energia tèrmica que la xarxa de calor i fred disposa a Barcelona i L’Hospitalet.
  • El subministrament d’energia 100% sostenible, que s’estima en 8,11 GWh, evitarà l’emissió de més de 1.600 tones de CO2

Barcelona Energia (BE), la comercialitzadora elèctrica pública metropolitana, veu ampliada la seva cartera de clients després de convertir-se en el nou proveïdor d’Ecoenergies, la xarxa urbana de fred i calor que subministra energia tèrmica a Barcelona sud, la zona Franca i L’Hospitalet de Llobregat. El contracte entrarà en vigor l’1 de gener de 2022, una vegada s’hagi finalitzat l’acord amb el proveïdor actual.

D’aquesta manera, la comercialitzadora municipal subministrarà el servei d’energia sostenible a les tres centrals d’energia, a partir de les quals, i a través d’una xarxa de tubs, proveeixen energia tèrmica a clients residencials, industrials i del sector terciari en una àrea de 15.000.000 m2 de les ciutats de Barcelona i de L’Hospitalet de Llobregat. Aquest acord permetrà als clients adherits a la xarxa d’Ecoenergies tenir calefacció, climatització i aigua calenta sanitària de forma respectuosa amb el medi ambient.

Segons Iu Gallart, director de Barcelona Energia, “el fet que Econergies s’aculli a la nostra energia 100% renovable per al funcionament de les seves centrals suposa un impuls en l’eficiència mediambiental, ja que contribueix de forma directa a la reducció d’emissions de CO2”. I és que tenint en compte que el volum estimat a subministrar per part de BE serà de 8.110.000 KWh, l’equivalent al consum de 3.119 usuaris residencials, s’aconsegueix evitar 1.622 tones de CO2 a l’atmosfera, xifra que correspondria a les emissions de 8.912.088 km d’un cotxe dièsel.

Els objectius generals de Barcelona Energia i Ecoenergies estan totalment alineats i en plena sintonia, ja que la seva missió està focalitzada en reduir l’impacte de les instal·lacions sobre el medi ambient i en el desenvolupament sostenible. En aquesta línia, Gallart explica que “les dues entitats potenciem l’ús de recursos locals i de proximitat per impulsar un model energètic basat en l’eficiència energètica i l’ús d’energies renovables”.

Per la seva banda, Xavier Gil, gerent d’Ecoenergies afegeix: “Ecoenergies Barcelona té com a objectiu principal oferir una energia sostenible i neta per a Barcelona, exemple de ciutat enfocada cap al ciutadà en la cura del medi ambient. Aquest acord de col·laboració reafirma aquest objectiu principal i ens permet continuar treballant amb les mateixes ganes i la mateixa il·lusió com ho hem estat fent des de l’inici de la nostra activitat al 2009”.

Amb aquest nou acord, Barcelona Energia segueix el seu compromís d’oferir un model energètic 100% renovable i un servei de qualitat, transparència i proximitat. En aquests moments, Barcelona Energia comercialitza energia 100% d’origen renovable a més de 4.500 punts de subministrament públics i a més de 2.300 persones usuàries.

 

Sobre Barcelona Energia

La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l’1 de gener de 2019 i actualment ofereix assistència a més de 2.000 usuaris de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

 

Sobre Veolia

El Grup Veolia és la referència mundial en la gestió optimitzada dels recursos. Present en els cinc continents amb prop de 179,000 col·laboradors, el Grup, incloent-hi la seva filial Ecoenergies, de la qual posseeix un 75%, crea i aporta solucions de gestió d’aigua, residus i energia, que afavoreixen el desenvolupament sostenible de les ciutats i les indústries. Amb les seves tres activitats complementàries, Veolia contribueix en el desenvolupament de l’accés als recursos i a la preservació i renovació dels recursos disponibles.
El 2019, el grup Veolia va abastir d’aigua potable a 98 milions de persones i va prestar servei de sanejament a 67 milions, va produir prop 45 milions de MWh i valorizó 50 milions de tones de residus. Veolia Environnement (Paris Euronext: VIE) va aconseguir el 2019 una facturació consolidada de € 27,189 mil milions.

Compartir: