Tarifes

Tarifa variable

La tarifa més transparent amb la qual pagaràs per la llum el preu real de mercat*. Estalvia’t així els sobrecostos dels marges de seguretat propis de les tarifes fixes.

*El preu de l’energia es fixarà cada hora en funció dels preus del mercat majorista d’electricitat i dels costos de REE (Red Eléctrica de España).

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Quina diferència hi ha entre la tarifa sense discriminació horària i amb discriminació horària?

  La tarifa sense discriminació horària té el mateix preu tot el dia.

  La tarifa amb discriminació horària té dos preus diferents al dia: un per al període d’hores punta (el preu de l’electricitat és més car) i un per al període d’hores vall (el preu és més barat).

Hivern

Fins a l’últim diumenge de març

Període vall: 22 h a 12 h

Període punta: 12 h a 22 h

Estiu

Fins a l’últim diumenge d’octubre

Període vall: 23 h a 13 h

Període punta: 13 h a 23 h

Com escollir entre la tarifa 2.0A i 2.0DHA (amb discriminació horària)?

Si el 32% o més del teu consum energètic es concentra en període d’hores vall, et recomanem que triïs una tarifa amb discriminació horària. Pensa que en hores vall el cost de l’electricitat és més barat.

> 32% consum en hores vall Tarifa 2.0DHA

< 32% consum en hores vall Tarifa 2.0A

Quina diferència hi ha entre la tarifa 2.0A i la 2.1A?

Els subministraments amb tarifa 2.0A són els que tenen entre 0 i 10 kW de potència contractada i, en canvi, els subministraments amb tarifa 2.1A són els que tenen entre 10 i 15 kW.

Què es el terme de potència i el terme d’energia?

El terme de potència és un import fix que depèn de la potència que hàgim contractat a la llar. Per calcular-lo, es multipliquen els kW que tenim contractats pel preu (en el cas de Barcelona Energia, els que es publiquen en el BOE). L’import resultant dividit pels mesos de l’any és l’import que pagarem cada mes.

El cost del peatge d’accés de potència i del terme de potència és el mateix ja que Barcelona Energia no aplica cap marge sobre aquest concepte.

El terme d’energia, en canvi, és un cost variable que depèn del consum d’energia que tenim i del preu de la tarifa que hem contractat. D’aquesta manera, com més eficients siguem i menys consumim, més reduirem la despesa corresponent al terme d’energia.

El marge operatiu per cobrir les despeses de gestió de Barcelona Energia està en aquest terme. D’aquesta manera estimulem l’ús racional de l’energia i l’estalvi en el consum dels nostres clients.