Coneix-nos

            La comercialitzadora pública d'energia.               L'energia de la ciutadania per a la ciutadania.

Treballem per impulsar un nou model energètic més sostenible, basat en l'eficiència, la generació d'energies renovables i la participació ciutadana.

El canvi de model energètic és una estratègia de gran abast que implica recuperar la sobirania energètica promovent la producció pública i ciutadana d’energia, la democratització del seu accés i la seva gestió com a servei públic.

Un canvi que permeti la reducció del consum energètic, l’ús racional de l’energia i la garantia de subministrament en compliment de la llei 24/2015, així com l’augment de la generació renovable i la reducció conseqüent dels gasos amb efecte d’hivernacle.

Volem que la ciutadania sigui protagonista d’aquesta transformació de gran abast, incrementant la cultura energètica dels ciutadans i capacitant-los per participar activament en aquest futur sostenible.

Barcelona Energia, l’elèctrica metropolitana

Com a resultat, neix Barcelona Energia, la comercialitzadora elèctrica pública metropolitana. Barcelona Energia és gestionada per  TERSA, empresa pública de serveis mediambientals.

La seva missió és contribuir a la transició del model energètic sostenible potenciant l’autoconsum, l’energia 100% renovable i un servei de proximitat.
 

Actualment, Barcelona Energia subministra electricitat a edificis i equipaments municipals de l’Ajuntament de Barcelona i, des del 2019, també ofereix el servei tant als equipaments de l’Àrea Metropolitana de Barcelona com a la ciutadania i a les empreses de Barcelona i l’AMB.

Política del Sistema Integrat de Gestió (SIG)

Barcelona Energia s’acull a la Política del Sistema Integrat de Gestió en matèria de qualitat, medi ambient i prevenció de riscos laborals de Grup TERSA.  Aquesta política ens proporciona un marc de referència amb la finalitat d’establir i revisar els objectius i definir el nostre compromís amb els nostres diferents grups d’interès.

Els nostres valors

Els nostres valors ens defineixen:

Sostenibilitat
 Estem compromesos amb el medi ambient,  per això només comercialitzem   energia 100% renovable  certificada per la CNMC.  A més, volem ajudar-te a la transició cap a l'autoconsum.
Proximitat
Donem un tracte proper i directe a l’usuari/a, ajudant-lo/la i assessorant-lo/la en el que necessiti en matèria d’energia. Amb la vocació d’empoderar la ciutadania per a la transició cap a la sobirania energètica.
Transparència
La nostra activitat es basa en una gestió transparent, ja que es facilita l’accés a la informació i es promou la pedagogia  al voltant del  mercat energètic.
Tenim un òrgan de
 participació ciutadana.
Innovació
Apostem per l’aplicació de les últimes tecnologies per fer front als reptes del futur i poder oferir-te els productes i serveis que millor s’adaptin a les teves necessitats.

A Barcelona Energia comercialitzem energia pública i d'origen renovable

La posada en marxa de Barcelona Energia respon a la voluntat de desenvolupar un paper actiu en el mercat energètic i liderar la transició cap a la sobirania energètica de l’àrea metropolitana de Barcelona.

La nostra activitat

La representació * de productors en el mercat de l'energia generada a les plantes fotovoltaiques municipals, a la Planta de Valorització Energètica de Sant Adrià i la planta de biogàs de Garraf.

La compra i subministrament d'energia elèctrica, tant en edificis públics de l'àrea metropolitana com a la ciutadania i les empreses.

La promoció i l'estímul de la generació energètica renovable en l'àmbit metropolità.

La representació* en el mercat dels excedents d’energia que es produeixen en les instal·lacions d’autoconsum domèstiques.

*El servei de representació o agent venedor consisteix en la intermediació entre el productor elèctric i el mercat, per tal que el generador pugui liquidar l’energia excedentària de la seva instal·lació.

Les nostres tarifes

Descobreix quina tarifa s'adapta millor a tu. Unes tarifes transparents pensades per a la ciutadania i les empreses de Barcelona i la seva àrea metropolitana.

Ets ciutadà de la ciutat de Barcelona o de la seva àrea metropolitana i tens una potència contractada inferior a 15 kW?

Coneix la tarifa de Barcelona Energia.

VEURE TARIFA

El teu negoci es troba a Barcelona o a l'àrea metropolitana?

Ja pots contractar la tarifa empresa amb Barcelona Energia! Descobreix-la!

VEURE TARIFA

A Barcelona Energia només comercialitzem energia 100% d'origen renovable

Barcelona Energia només subministra electricitat 100% d'origen renovable, certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), mitjançant el sistema de garanties d'origen.

Què és l’energia renovable?

És l’energia elèctrica procedent de fonts renovables no fòssils, és a dir, energia eòlica, solar, aerotèrmica, geotèrmica, hidrotèrmica, la de les onades, la de les marees, la de les roques calentes i seques, l’oceanotèrmica, l’energia de les corrents marines, hidroelèctrica, biomassa, biolíquids, i biogàs.

100%RENOVABLES

Què són les garanties d'origen renovable?

La garantia d'origen és una acreditació, en format electrònic, que assegura que un nombre determinat de megawatts-hora d'energia elèctrica produïts en un període temporal determinat han estat generats a partir de fonts d'energia renovables.

Barcelona Energia només subministra electricitat 100% d'origen renovable, certificada per la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC), mitjançant el sistema de garanties d'origen.

A continuació, pots descarregar els certificats corresponents a l'any 2023:

Al servei de la ciutadania

Un dels elements claus de la transició cap a la sobirania energètica és la mateixa ciutadania. És important que la ciutadania conegui els beneficis ambientals, econòmics i socials que representa aquesta oportunitat, així com el paper que juga per assumir aquest repte. Volem informar perquè la ciutadania s’empoderi i tingui plena capacitat de decisió.

PARTICIPACIÓ CIUTADANA

Necessites ajuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

També pots contactar amb nosaltres per e-mail  consulta@barcelonaenergia.cat o trucar-nos al 900 906 807

Resolem els teus dubtes

Aquí trobaràs resposta a les preguntes que ens feu amb més freqüència. És la forma més ràpida de resoldre els teus dubtes!

PREGUNTES FREQÜENTS