BLOG

Vull canviar de comercialitzadora!

Si has arribat fins aquí és perquè hi ha alguna cosa dins teu que et diu que pots estalviar en la teva factura elèctrica, a més de consumir energia que respecti el medi ambient.

El primer que has de saber és que pots canviar de companyia elèctrica lliurement. Ha arribat el moment de buscar alternatives a les comercialitzadores “de sempre”.

Som conscients que no és una tasca fàcil, però aquí te’n donem les claus. Què has de saber? Continua llegint.

Investiga les condicions en què et trobes!

 La companyia actual pertany al mercat regulat o al mercat lliure?

El mercat regulat, o comercialitzadores de referència, són aquelles comercialitzadores els preus de les quals estan regulats per la legislació espanyola. Si pertanys a algun d’aquests col·lectius i gaudeixes del Bo Social, des de Barcelona Energia no  recomanem que et canviïs, atès que ja gaudeixes d’unes condicions especials.

La meva distribuïdora és…

L’Estat espanyol, amb la seva personalitat oligopolística, té dividit el territori en cinc distribuïdores principals que controlen el 90% del mercat: Endesa Distribución Eléctrica, Iberdrola Distribución Eléctrica, Nedgia, Viesgo Distribución Eléctrica i Hidrocantábrico Distribución Eléctrica.

A Catalunya, la distribuïdora principal és Endesa Distribución.

Quina tarifa elèctrica tens?

Si no tens clara aquesta informació, et recomanem que revisis la teva última factura. Les tarifes actuals acostumen a ser 2.0TD per particulars i petites empreses o 3.0TD per negocis petits amb un consum moderat.

I quina potència tens contractada?

D’igual manera, aquest és un element clau de la nostra factura de la llum. Tens marge per abaixar la potència? Estàs pagant de més per una potència superior? Pots calcular, aproximadament, la potència que necessites aquí.

La permanència

Legalment és possible que tinguis pactat un temps de permanència d’un any o superior. Així i tot, com diu l’article 4.5 del RD 1435/2002, com a consumidor tens el dret de rescindir el contracte, tenint en compte que la comercialitzadora podrà exercir penalitzacions no superiors al 5% del preu del contracte de l’energia estimada del període pendent.

I si tinc descomptes addicionals?

En el mercat lliure és molt comú que les comercialitzadores ofereixin descomptes o ofertes. Revisa la lletra petita, ja que habitualment aquests preus especials estan supeditats a la contractació d’altres serveis o amb unes condicions que no sempre ens beneficien.

 

Ara sí, busca una nova comercialitzadora!

Actualment, en el mercat espanyol existeixen més de 300 comercialitzadores, així que has de trobar la que s’adapti millor a tu i al teu consum. 

Vols ser respectuós amb el medi ambient? 

Ens alegrem que sigui així! Busca les comercialitzadores que ofereixin energia 100% renovable, ja sigui per generació pròpia o mitjançant l’adquisició de les garanties d’origen emeses per la CNMC.

 

 

Comercialitzadores de proximitat 

Oblida’t de les frustracions de no poder contactar amb un assessor. Per llei, totes les comercialitzadores ja disposen de números d’atenció gratuïts, tot i que la qualitat dependrà de la comercialitzadora. Poder contactar amb la teva comercialitzadora ràpidament i ser atès per i assessors especialitzats és vital.

Revisa les tarifes. 

En un mercat liberalitzat com el nostre hi ha moltíssimes tarifes. Busca la que més s’adeqüi a les teves necessitats. Atenció: recorda que el preu per kWh no determinarà sempre l’import final de la factura, ja que hi ha altres elements com el preu de la potència o altres costos afegits que poden marcar la diferència. Demana que et facin simulacions de la teva factura i així sortiràs de dubtes.

 

Sistemes de participació 

En un sistema democràtic com el nostre, un sector tan regulat com l’elèctric necessita processos de participació que donin veu a la ciutadania i que serveixin per crear comunitat. Som poques, però hi ha comercialitzadores que ofereixen sistemes de participació per tal de poder apropar les persones usuàries al mercat i treballar junts per adaptar el mercat a les noves necessitats.

Quins són els seus valors?

Cerca aquelles comercialitzadores que estiguin alineades amb els teus valors, i així podreu recórrer un gran camí junts.

Valors 

Cerca aquelles comercialitzadores que estiguun gr


Volem conèixer-te! Barcelona Energia és la comercialitzadora pública de l’àrea metropolitana de Barcelona. Contacta amb nosaltres i et farem una simulació gratuïta. 

blog aprenbe
Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES