BLOG

Existeixen realment les ofertes en les tarifes elèctriques?

En la recerca d'una companyia elèctrica que ofereixi la millor tarifa possible, és comú trobar-se amb ofertes i descomptes que semblen molt atractius. No obstant això, com a empresa amb vocació de servei públic, volem recordar que aquests descomptes no sempre són el que semblen i que poden ser més perjudicials que beneficiosos per a les i els consumidors d'energia.

Cal fixar-se que, moltes vegades, les companyies elèctriques ofereixen descomptes que només s'apliquen durant els primers mesos d'un contracte, cosa que pot resultar en un augment del cost total de l'energia al llarg del temps, compensant, fins i tot en un sol mes, el descompte aplicat inicialment. A més, és important tenir en compte que alguns descomptes s'ofereixen només a nous clients, per tant, els clients lleials i antics no es beneficien d'aquestes ofertes.

D'altra banda, també hi ha companyies elèctriques que utilitzen ofertes i descomptes complexos per atraure els clients, com descomptes en altres productes energètics com la gasolina o el gas, o oferint tarifes aparentment econòmiques, però que no inclouen altres costos com els càrrecs per servei, el topall al gas o les tarifes d’ús de xarxa. Això vol dir que les persones consumidores es poden trobar amb una factura d'energia més alta d’allò que esperaven, i que els descomptes oferts no siguin realment beneficiosos.

Finalment, és habitual també trobar promocions que ofereixen un descompte d'un percentatge molt cridaner (“descompte del 20 % en la teva tarifa de la llum”, “del 25 %”, etc.). La qüestió en aquests casos és conèixer de quina xifra parteix aquest percentatge. Un 50 % de descompte d'una tarifa tres vegades més cara no és una bona oferta.

Per tots aquests motius, a Barcelona Energia no tenim ofertes temporals a les nostres tarifes, sinó que ens esforcem per ser transparents i oferir la tarifa més baixa possible a totes les nostres persones usuàries per igual, sense utilitzar ofertes o descomptes enganyosos o discriminatoris. Com a empresa pública, creiem en una política justa i equitativa que beneficiï tothom.

En resum, és important recordar que les ofertes comercials i els descomptes poden no ser sempre beneficiosos per a les i els consumidors d'energia. Allò important és que la tarifa de la llum sigui tan baixa com sigui possible, sense necessitat d'aplicar cap descompte extra.

Per això és important triar una companyia elèctrica que ofereixi tarifes transparents, constants i equitatives per a tota la clientela, com la tarifa variable de Barcelona Energia.

 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES