BLOG

Qui diu que estalviar energia en època de fred no és possible? Aquí tens 5 recomanacions!

Arriba la tardor, i els arbres muden les seves fulles: el color verd canvia a un color groc ataronjat, fins que finalment s’assequen i cauen a terra. Aquest és un dels primers símptomes que ens diu que el fred ja és aquí i que hem de protegir-nos d’ell, però estalviar energia durant aquesta època és molt fàcil si tenim uns bons hàbits! 

T’hi sumes? Aquí tens 5 recomanacions:

1. Aprofita les hores sol. 

Durant aquesta temporada tenim menys hores de sol; per tant, les que tenim les hem d’aprofitar. Durant el dia, puja les persianes per permetre que entri l’escalfor del sol; ara bé, a la nit baixa-les per què no s’escapi.

2. Aïlla tèrmicament l’interior de casa. 

Ho aconseguiràs tancant bé les finestres i les portes. Mantenir la temperatura als espais de casa és molt important per estalviar energia i sentir-t’hi a gust.

3. Trenca l’obsessió amb la calefacció 

És inevitable utilitzar la calefacció, però tampoc has de dependre’n. Segons el Instituto por la Diversificació y el Ahorro Energético (IDAE), la temperatura ideal oscil·la entre els 19 i els 21º. Recorda que anar en tirants per casa no és òptim, ni per la despesa d’energia que genera ni per la despesa econòmica que provoca.

4. Ventila la casa a primera hora. 

Som conscients que hem de ventilar, però amb 10 minuts és suficient. D’aquesta manera donarem temps que l’aire fred entri completament, però no es retindrà a les parets i al terra.

5. Considera el termòstat el teu millor amic. 

El termòstat és una eina molt eficaç que et permet programar la calefacció. Sobretot, recorda apagar-la mentre dorms. Al llit, acotxat i amb el pijama, la calefacció només et farà suar i no t’ajudarà a estalviar.

 

Estalviar energia vol dir reduir la factura de la llum, i això només ho podem canviar amb un consum més responsable. No siguis l’últim a prendre consciència!

Contacta

 

blog eficiencia energética
Comparteix-lo
Fuente: Barcelona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES