BLOG

Ja de vacances? Viatja de manera sostenible i eficient!

Tot a punt per anar de vacances! Vagis on vagis, hi ha moltes maneres de viatjar de manera sostenible i gaudir d’unes vacances eficients.

El mar, la muntanya, una macrociutat o una ciutat petita… Hi ha mil llocs on anar de vacances, però el fet que no siguis a casa no vol dir que no hagis de ser responsable i conscient de la teva despesa.

Sigues un viatger sostenible i respecta el medi ambient encara que estiguis de vacances!

1. No malbaratis recursos

Allotjar-te en un hotel o en una casa aliena no vol dir que l’energia sigui “gratuïta”. Comporta’t com si fossis a casa: apaga els llums quan no hi siguis, no deixis l’aire condicionat encès ni te’n despreocupis, tanca les finestres perquè no s’escapi el fred i fes servir les persianes per aïllar la calor durant les hores més intenses.

2. Mou-te de manera sostenible

El transport públic, una bicicleta o altres mitjans no contaminants són una manera perfecta de conèixer el lloc de destí sense generar un gran impacte.

3. Tingues cura dels residus que generes

Encara que siguis a una ciutat que no és la teva, no llencis la brossa a terra. Fes servir papereres i recicla tot el que sigui possible.

4. Fes servir objectes que es puguin reutilitzar

Les cantimplores, les bosses de tela, les motxilles o les carmanyoles ajuden són més higièniques i ajuden a no generar residus innecessaris.

5. Tria comerços locals

A l’hora de consumir, fent-ho en comerços de proximitat contribuiràs al desenvolupament econòmic de la zona. Evita consumir menjar envasat i procura potenciar els mercats, els petits comerços, i les botigues de proximitat.

Sigui on sigui, és important potenciar el turisme sostenible. Posa en pràctica els consells anteriors i gaudeix de l’estiu de manera responsable, tot ho agrairem!

Contacta

blog eficiencia energética
Comparteix-lo
Fuente: Barcelona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES