BLOG

5 de juny | Dia Mundial del Medi Ambient

«Produeix una immensa tristesa pensar que la naturalesa parla mentre el gènere humà no l'escolta», va dir l'escriptor francès, Víctor Hugo. I és que al final, la responsabilitat de la cura mediambiental, el consum responsable i l'aposta per un desenvolupament sostenible passa per donar-li importància a les nostres petites accions quotidianes.

Conscient de la importància que té tot això, l'Assemblea General de les Nacions Unides va designar el 5 de juny "Dia Mundial del Medi Ambient”, de tal manera que, cada Dia Mundial del Medi Ambient, se centra en un tema que sensibilitzi a la població i ajudi a protegir el nostre entorn natural i promoure accions per a preservar-lo. Aquest 2023, es posa especial focus en la contaminació per plàstics amb l'objectiu d'impulsar mesures concretes enfront la contaminació plàstica.

La contaminació plàstica és un dels majors desafiaments ambientals que enfrontem en l'actualitat. El plàstic és un material tan versàtil i durador que s'ha convertit en una part integral de les nostres vides, però també ha generat una crisi ambiental global que afecta els ecosistemes aquàtics i terrestres a tot el món. Aquest material sintètic, fabricat a partir de recursos naturals no renovables, com el petroli i el gas natural, és una opció popular per a la fabricació d'una àmplia gamma de productes, des d'envasos i bosses fins a dispositius electrònics i joguines. No obstant això, la creixent producció i l'ús d'un sol ús de plàstic han portat a un augment exponencial en la contaminació.

Una de les principals preocupacions és l'acumulació de plàstics en els oceans. Cada any, s'estima que entre 8 i 12 milions de tones de plàstic ingressen en els oceans, la qual cosa equival a la descàrrega d'un camió d'escombraries ple de plàstic en la mar a cada minut. Així mateix, els residus plàstics també es descomponen en micro plàstics, partícules diminutes que es troben en el terra i l'aigua, i que poden ingressar en la cadena alimentària a través de les plantes i els animals, inclosos els éssers humans.

Per part nostra i, seguint amb el nostre compromís amb el medi ambient, hem participat un any més en la iniciativa Let’s Clean Up: una recollida de residus al Parc Natural de Collserola per a conscienciar sobre la quantitat de deixalles que tirem a la naturalesa de manera incontrolada. En conclusió, aquesta celebració global ens brinda l'oportunitat de reflexionar sobre els desafiaments ambientals que enfrontem i la necessitat de prendre mesures per a garantir un futur sostenible. Ara, només queda preguntar-te… et sumes al canvi?
 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

Texto enriquecido de ejemplo