BLOG

Aprofita la discriminació horària i redueix la factura de la llum

Aprofita la discriminació horària i redueix la factura de la llum 

Què és la discriminació horària? 

La legislació espanyola referent al sector elèctric preveu diferents tipus de tarifes d’accés que ayudan a reducir la factura de la llum. Per a les llars, les més comunes són dues: una sense discriminació horària (2.0A), en què el preu per kWh és sempre el mateix, i una segona amb discriminació horària (també coneguda com a 2.0DHA), que estableix dos preus segons l’horari de consum.

La DHA té l’única finalitat de reduir l’import de la factura de la llum i es divideix en dos períodes:

A l’hivern (de novembre a març)

  1. Període punta: de 12.00 a 22.00
  2. Període vall: de 22.00 a 12.00

A l’estiu (d’abril a octubre)

  1. Període punta: de 13.00 a 23.00
  2. Període vall: de 23.00 a 13.00

Si ja tens contractada la teva tarifa amb DHA i la teva comercialitzadora t’aplica la discriminació correctament, ho veuràs reflectit a les dades de consum de la teva factura, on es mostrarà un P1 (període 1: punta) i un P2 (període 2: vall). En qualsevol cas, totes les comercialitzadores han d’informar de la tarifa d’accés contractada a les dades de contracte que consten a la factura.

La discriminació horària, de manera general, genera estalvis en la factura quan el consum en període vall és superior al 33 % del consum total.

 

Ja saps quina és la teva tarifa? 

Ja saps si tens contractada la tarifa amb discriminació o no? Saps veure en la teva factura quin és el preu en els períodes punta i vall? Si estàs dintre del mercat regulat, la teva comercialitzadora de referència et podrà oferir tant les tarifes 2.0A com les 2.0DHA. 

A Barcelona Energia, seguint el nostre valor de transparència i claredat, totes les tarifes tenen una variant amb discriminació horària, i tu, com a usuari, ets qui decideix si vol o no contractar-la. Consulta el preu dels dos períodes aquí. A més, els nostres assessors, cercant sempre l’optimització tant de l’energia com de la factura, una vegada tenen un històric raonable i fefaent del teu consum (normalment cada 3 mesos), realitzen un estudi per saber si et convé o no passar-te a DHA.

 

Aprofita la DHA per reduir l’import de la teva factura 

La filosofia bàsica de la discriminació horària és saber organitzar-se els horaris per centrar-se a consumir el màxim possible en les hores vall, i el mínim possible en les hores punta. Ara bé, com ho fem? Et proposem alguns consells:

  1. Cuinar abans de les 22 h és més car. Et proposem ajornar una miqueta l’hora d’anar a dormir o que t’aixequis una miqueta abans per cuinar en períodes vall. A més, si aprofites per cuinar dos àpats seguits (per exemple, sopar i dinar), aconseguiràs eficiència energètica.
  2. Les rentadores per al cap de setmana, i abans de les 12 h. La contaminació acústica és un problema recurrent dintre de les comunitats de veïns. No fa falta posar la rentadora de matinada; si acumules roba i el cap de setmana dediques el matí a fer-les, reduiràs el cost i no tindràs queixes dels veïns.
  3. El rentaplats i l’assecadora seran més barats abans de les 12 h. Són dos electrodomèstics fàcilment prescindibles, però si ets del que els fas servir, pots aprofitar i engegar-los a les nits. No fan tant soroll com la rentadora. Igualment, recorda que fins a les 12 h encara ets dintre de les hores vall.
  4. L’escalfador d’aigua elèctric el pots programar per a la matinada. Si ets dels que té un termo elèctric, un bon consell és programar-lo perquè escalfi l’aigua durant la nit. D’aquesta manera, estaràs utilitzant el període vall i tindràs l’aigua calenta per poder dutxar-te al matí.

 

*Consells que fan referència a l’horari d’hivern

Contacta

 

blog aprenbe
Comparteix-lo
Fuente: Barcelona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES