BLOG

Barcelona Energia amplia els punts de subministrament públics d’energia verda al Baix Llobregat

  • Barcelona Energia sumarà un total de 6.291 punts de subministrament públics en proporcionar energia verda als equipaments dels ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern

  • L’acord afavorirà un estalvi econòmic en la partida d’energia d’aquests consistoris d’entre un 2 % i un 3 %

  • Amb les incorporacions dels nous ajuntaments del Baix Llobregat, Barcelona Energia continua consolidant-se com l’elèctrica pública més gran d’Espanya
     

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat 100 % renovable participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, ha finalitzat els tràmits per a l’adhesió dels ajuntaments de Sant Vicenç dels Horts, Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern a l’accionariat. D’aquesta manera, els equipaments públics d’aquestes ciutats del Baix Llobregat podran gaudir del subministrament d’energia amb electricitat pública i 100 % renovable. Barcelona Energia sumarà, així, un total de 6.291 punts de subministrament públics, que representen 470 més que el passat octubre, quan es van finalitzar els tràmits per proporcionar energia renovable als equipaments de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat i als de Sant Boi de Llobregat. 

El tancament de l’acord amb el consistori de Sant Vicenç dels Horts, que es va dur a terme ahir, suposa 112 punts de subministrament nous. A Esplugues de Llobregat hi haurà 241 punts de subministrament, que se sumaran als 117 de Sant Just Desvern. En aquests darrers dos casos, la signatura dels pactes per proporcionar energia verda es durà a terme aquest matí.

Amb la finalització d’aquests tràmits, s’estima que els consistoris estalviaran entre un 2 % i un 3 % en la seva despesa energètica. Això suposarà, per a Barcelona Energia, un increment en la facturació de més d’1 milió d’euros, tant en el cas del consistori de Sant Just Desvern com en el de Sant Vicenç dels Horts, i de més de 2 milions en el cas de l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat. 

Per a Eloi Badia, vicepresident d’Ecologia de l’AMB, “aquests nous acords reflecteixen el bon camí iniciat per Barcelona Energia fa prop de quatre anys i la seva consolidació com l’elèctrica pública més important de l’Estat. A més, reforcen l’objectiu de la companyia, basat en el compromís amb la transició energètica per aconseguir un model més transparent, just i renovable”.
 

Barcelona Energia, l’elèctrica pública més gran de l’Estat 

 

Barcelona Energia se situa, per quota de mercat, en la vuitena posició a la ciutat comtal i, en l’àrea metropolitana de Barcelona, ocupa també el vuitè lloc. La comercialitzadora pública, que ofereix la seva energia verda a la ciutadania dels 36 municipis metropolitans, suma un total 11.762 punts de subministrament, dels quals 6.291 són públics i 5.471 privats.

La creació de Barcelona Energia no només ha aconseguit un estalvi econòmic, també ha evitat l’emissió de 120.000 tones de CO2, gràcies a l’energia 100 % renovable que distribueix la companyia, que és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat. 

Barcelona Energia referma així la vocació d’estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, amb l’objectiu de proporcionar el màxim benestar a la població i impulsant un model energètic que se sustenti en l’eficiència, les energies renovables i la participació ciutadana.
 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

Texto enriquecido de ejemplo