BLOG

Barcelona Energia il·lumina fires i carrers per un Nadal sostenible

Aquest any, Barcelona Energia proporcionarà energia verda a les tres principals fires de la capital catalana: els mercats nadalencs de Santa Llúcia i de la Sagrada Família (del 24 de novembre al 23 de desembre) i la Fira de Reis de la Gran Via (del 15 de desembre al 6 de gener). Amb un total de més de 200 parades a les fires, es preveu que el subministrament de Barcelona Energia suposi un estalvi econòmic de més de 4.300 euros.

En sintonia amb els objectius de la ciutat de Barcelona per combatre el canvi climàtic i promoure una ciutat més verda, la utilització d’energia 100% renovable i d’origen local durant els esdeveniments nadalencs contribuirà a la reducció total d’emissions de gasos d’efecte hivernacle, fet que suposa un estalvi de 17,5 tones de CO2 al medi ambient (equivalent al que emet un cotxe en recórrer 134.500 quilòmetres). 

Per altra banda, Barcelona Energia proporcionarà, un any més, energia verda per il·luminar els carrers de la capital catalana durant el Nadal, creant un ambient festiu per a la ciutadania i les persones visitants. L'encesa dels llums, marcada per la commemoració del bicentenari del passeig de Gràcia, tindrà lloc demà, 23 de novembre, a les 18 hores. Per segon any consecutiu, i en la mateixa línia de compromís amb l’estalvi energètic, es procedirà a desconnectar l’enllumenat nadalenc una hora abans. Així doncs, la il·luminació es desactivarà a les 22 hores de diumenge a dijous, i a les 23 hores els divendres i dissabtes, excepte les nits del 31 de desembre i el 5 de gener, en què els llums continuaran encesos fins a primera hora del matí. Aquesta mesura, demostra la continuïtat de la política municipal orientada a l’eficiència energètica i la consciència ambiental, ja que suposarà un estalvi en hores d’energia, traduïdes en un 18 % menys de consum elèctric.

Iu Gallart, director de Barcelona Energia, explica que “el fet de contribuir al Nadal sostenible de Barcelona per quart any consecutiu demostra que l’avanç vers a una ciutat més respectuosa amb el medi ambient és ferm. L’aposta de Barcelona Energia per l’ús exclusiu d’energia renovable no només representa un pas important cap a la sostenibilitat ambiental, sinó que també reflecteix que aquesta transició és viable i beneficiosa per a la nostra comunitat”. Amb l’objectiu de virar la transició energètica cap un model d’electricitat d’origen 100% renovable, mantenim un clar compromís a fomentar la consciència ambiental i contribuir activament a la construcció d’un futur més net i equitatiu per a tothom. 

Tanmateix i, per segon any consecutiu, tornarem a subministrar amb llum 100 % renovable la 77a edició de la Fira de la Puríssima de Sant Boi, que tindrà lloc del 6 al 8 de desembre, gràcies al conveni que mantenim des de 2022 amb l’ajuntament d’aquesta ciutat baixllobregatina, on proveeix un total de 329 punts de subministrament. 

La il·luminació sostenible de la Puríssima, un dels esdeveniments populars més emblemàtics de la comarca del Baix Llobregat, representarà novament un estalvi en la factura elèctrica municipal de prop d’un 19%, arran del tipus de tarifa escollida amb Barcelona Energia. A més, també representarà un benefici ambiental per a la ciutadania, en evitar l’emissió de fins a 1,9 tones de CO2 al medi ambient (equivalents a un recorregut de més de 15.062 quilòmetres en cotxe).

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES