BLOG

Barcelona Energia impulsa la instal·lació de plaques fotovoltaiques en habitatges amb els fons Next Generation

  • El servei de fotovoltaiques claus en mà de Barcelona Energia inclou des de l'estudi previ, la instal·lació i posada en marxa fins a la tramitació per accedir a les subvencions municipals, estatals i les esperades Next Generation.

  • La bonificació de l’IBI, la reducció de l’IVA i les subvencions de l’ICAEN actuals propulsen la rendibilitat de les instal·lacions.

  • Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300 % i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, ja que una família pot generar un estalvi energètic del 35 % anual. 

Barcelona Energia (BE), l’operador elèctric metropolità, continua impulsant la instal·lació de plaques fotovoltaiques entre la població a través del seu servei d’autoconsum claus en mà.

La comercialitzadora pública, participada per l'Ajuntament de Barcelona i l’AMB, s’encarrega de dur a terme tot el procés d’instal·lació de plaques fotovoltaiques per a les persones usuàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana que així ho desitgin: des de l’estudi previ fins a la instal·lació, la legalització i la posada en marxa de les plaques, així com la tramitació per accedir a totes les subvencions disponibles en cada cas.

Des de l’inici d’aquest servei al juliol de l’any passat, Barcelona Energia ha incrementat per 10 les consultes per realitzar un preestudi, aprofitant el moment actual, en què la instal·lació de plaques fotovoltaiques és la solució a curt termini per pal·liar els efectes del preu de l’electricitat, que ha augmentat més d’un 300 %. Així doncs, gràcies a aquesta tecnologia, una persona usuària que aposti per l’autoconsum pot arribar generar un estalvi energètic del 35 % anual.

Per a Iu Gallart, director de BE: “L’objectiu de Barcelona Energia és treballar perquè els nostres usuaris i usuàries apostin per l’autoconsum, i considerem que ara és el moment idoni, no només per l’estalvi econòmic que genera en la factura de la llum, també per les facilitats econòmiques disponibles”. En aquesta línia, Gallart afegeix: “Des de la comercialitzadora disposem d’un molt bon servei de finançament i, si ho sumem a les subvencions disponibles, com la bonificació de l’IBI i la reducció de l’IVA, així com els ajuts de l’ICAEN (fons Next Generation), ens trobem davant una gran oportunitat per instal·lar plaques per a l’autoconsum. Per aquest motiu, des de la companyia intentem oferir totes les facilitats possibles, amb l’objectiu que aquestes ajudes es converteixin en un estalvi addicional directe per a les persones usuàries de Barcelona Energia”.

Els incentius econòmics actuals poden cobrir gran part del cost de les plaques fotovoltaiques

El servei d’autoconsum claus en mà està disponible per a tota persona resident a l’àrea metropolitana de Barcelona. A més, des de Barcelona Energia ofereixen el finançament per a la seva instal·lació i, gràcies al seu servei d’assessorament personalitzat, ajuden a tramitar les subvencions vigents a tothom que estigui interessat.

En l’actualitat, existeixen tres incentius econòmics que poden contribuir a fer encara més rendibles les instal·lacions fotovoltaiques: la bonificació de l’IBI, la qual permet reduir l’import anual de l’impost durant un període determinat (aquest incentiu varia depenent del municipi metropolità), la reducció de l’IVA del 21 % al 10 % en molts casos i, finalment, les subvencions de l’ICAEN, també conegudes com els fons Next Generation, que ja estan disponibles i, a més, són compatibles amb la resta d’ajudes. 

Així doncs, Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

La comercialitzadora pública es troba entre el top 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana i, amb més 10.000 punts de subministrament gestionats (entre públics, persones usuàries i empreses), Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris i usuàries, impulsant un model energètic basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana. 

 

Demana un estudi personalitzat per instal·lar plaques fotovoltaiques a casa o a la teva empresa

 

 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES