BLOG

Barcelona Energia es converteix en el nou proveïdor elèctric de l’Ecoparc del Mediterrani

  • Des de l’1 de gener de 2022, l’operador metropolità és l’encarregat de proveir amb energia verda l’equipament ambiental

  • El subministrament, que s’estima en 5,6 GWh, evitarà l’emissió de més d’1,1 tones de CO2, l’equivalent a recórrer més de 6,2 milions de km amb un cotxe dièsel

  • Això se suma a les 1.622 tones de CO2 que s’estalviaran amb el subministrament de Barcelona Energia a Ecoenergies, que també va entrar en vigor l’1 de gener

 

Des de l’1 de gener, tota l’energia elèctrica consumida per l’Ecoparc del Mediterrani és d’origen 100 % renovable. I és que Barcelona Energia, l’operador elèctric metropolità, s’ha convertit en el subministrador elèctric de l’equipament ambiental. 

D’aquesta manera, la comercialitzadora pública subministrarà el servei d’energia sostenible de l’Ecoparc, el qual és l’encarregat del tractament de la fracció resta dels residus municipals (dipositats al contenidor gris) de la zona del Besòs de l’àrea metropolitana. 

Per a Marc Bonet, responsable de desenvolupament de negoci de Barcelona Energia: “El fet que l’Ecoparc del Mediterrani s’aculli a la nostra energia 100 % renovable per al funcionament de la seva planta metropolitana de tractament de residus suposa un impuls en l’eficiència mediambiental, ja que es contribueix de forma directa a la reducció d’emissions de CO2”. I és que el volum estimat a subministrar per part de Barcelona Energia és de 5.600.000 KWh. D’aquesta manera, s’aconsegueix evitar emetre 1,1 tones de CO2, l’equivalent a les emissions que produeixen 6.254.871 km recorreguts amb un cotxe dièsel. 

Per la seva part, David Bel, cap de QSSMA de l’Ecoparc del Mediterrani, afegeix: “La contractació de Barcelona Energia és un pas més cap a l’aposta per la transició energètica sostenible i renovable. A més a més, Barcelona Energia ens ofereix un seguiment personalitzat de forma mensual que ens permetrà portar un control del cost energètic i definir una estratègia òptima de contractació per als propers exercicis”.

 

Ja ha arrancat el subministrament elèctric d’Ecoenergies 

 

A més, tot just fa un mes va entrar en vigor el contracte de subministrament d’Ecoenergies, anunciat el novembre de 2020. Així, l’operador metropolità continua reforçant la seva línia destinada a empreses. 

Barcelona Energia és, doncs, l’encarregada d’abastir amb electricitat verda les tres centrals d’energia de la companyia, a partir de les quals, i a través d’una xarxa de tubs, proveeixen d’energia tèrmica a clients residencials, industrials i del sector terciari en una àrea de 15.000.000 m2 de les ciutats de Barcelona i de l’Hospitalet de Llobregat. 

El volum de subministrament és d’aproximadament 8.110.000 KWh, l’equivalent al consum de 3.119 usuaris residencials. Així doncs, la xarxa de calor i fred d’Ecoenergies aconsegueix evitar emetre 1.622 tones de CO2 a l’atmosfera, xifra que correspondria a les emissions de 8.912.088 km d’un cotxe dièsel.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

La comercialitzadora pública es troba entre el top 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana amb més 10.000 punts de subministrament gestionats (entre públics, persones usuàries i empreses). Amb aquest nou acord, Barcelona Energia segueix el seu compromís d’oferir un model energètic 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris i usuàries, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES