BLOG

Barcelona Energia subministrarà energia verda a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat

  • La comercialitzadora pública metropolitana augmentarà la seva facturació un 11 % amb el subministrament a l’Ajuntament de Sant Feliu i al de Sant Boi, que n’és client des de l’1 de juliol i s’haurà estalviat més d’un 4,4 % respecte del contracte anterior.

  • Actualment, Barcelona Energia compta amb un total de 5.786 punts de subministrament públics i subministra 41,5 GWh d’energia renovable a usuaris privats (el consum equivalent a 16.000 famílies), consolidant-se com l’elèctrica pública més gran d’Espanya.

  • Amb les incorporacions dels ajuntaments metropolitans, Barcelona Energia passarà de la novena a la vuitena posició per quota de mercat a l’AMB.

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat 100 % renovable participada per l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, finalitza, amb la signatura d’ambdues parts aquest matí, els tràmits per a l’adhesió de l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a l’accionariat de la companyia. Així, gaudirà del subministrament d’energia a equipaments públics de la ciutat amb electricitat pública i 100 % renovable.

El tancament de l’acord amb l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat suposa 130 punts de subministraments nous, que, sumats als 329 de Sant Boi de Llobregat, assoleixen una xifra total de 459, un increment de la cartera de clients d’un 4,23 %. Quant a la facturació anual, s’estima que augmentarà en uns 8,1 milions d’euros, tenint en compte que 2,6 milions provenen de Sant Feliu de Llobregat i 5,5 milions de Sant Boi de Llobregat, cosa que suposarà un augment del 10,97 % respecte a la facturació actual.

Les properes incorporacions dels ajuntaments de Santa Coloma de Gramenet, Esplugues de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Sant Just Desvern i Castellbisbal representaran un augment addicional de 952 punts de subministrament, un 8,5 % més respecte als actuals. La facturació de Barcelona Energia es veurà augmentada uns 14,4 milions d’euros aproximadament.

Actualment, la comercialitzadora pública, que ofereix la seva energia verda a la ciutadania de tots els 36 municipis metropolitans, suma un total 11.180 punts de subministrament, dels quals 5.786 són públics i 5.394 privats. Per quota de mercat, Barcelona Energia se situa en la vuitena posició en la ciutat comtal, i passarà de la novena a la vuitena posició en l’àrea metropolitana de Barcelona amb la incorporació dels nous ajuntaments.

En total ja són 18 els ajuntaments metropolitans que han mostrat interès per adherir-se a Barcelona Energia i que tenen l’objectiu de beneficiar-se de l’energia d’origen 100 % renovable, així com de l’assessorament personalitzat i l’estalvi mediambiental de la comercialitzadora pública.  
 

Més estalvi amb Barcelona Energia

La comercialitzadora pública va començar a subministrar la seva electricitat verda als edificis públics de l’Ajuntament de Barcelona l’1 de juliol de 2018 i, un any després, ha permès estalviar més d’1,3 milions d’euros al consistori de la capital catalana respecte de l’oferta de les grans elèctriques als ajuntaments. En el cas de Sant Boi, en aquest primer mig any ja s’haurà estalviat un 4,4 % respecte del contracte anterior, uns 156.000 €.

A més, des de la creació de Barcelona Energia no només s’ha aconseguit un estalvi econòmic, també s’ha evitat l’emissió de 120.000 tones de CO2, gràcies a l’energia 100 % renovable que comercialitza la companyia.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

Amb 11.180 punts de subministrament públics a persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana. 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES