BLOG

Com comparar tarifes de la llum amb el topall del gas?

Com ja sabràs pels mitjans de comunicació o pel nostre anterior post al blog Està baixant el preu de l'energia?, actualment hi ha en vigor una mesura per reduir el preu de la llum: el topall del gas.

Aquesta mesura consisteix a limitar l’impacte del preu del gas sobre el preu total de l’electricitat.

Aquesta mesura, però, provoca que es generi una diferència entre el preu que costa comprar el gas (il·limitat) i el preu al que es ven per fer llum (limitat). Aquesta diferència es reparteix entre els consumidors (amb poques excepcions), de manera que actualment el preu de la llum té un concepte addicional: el cost d’aquest topall al gas, que varia diàriament depenent de quina sigui aquesta diferència cada dia.
  

Tarifes amb el topall del gas

Això ha provocat un canvi en les tarifes fixes.

Actualment hi ha dos tipus de tarifes fixes: les que inclouen el topall del gas dins del preu ofert i les que el tenen fora.

Les tarifes amb el topall del gas inclòs d’entrada semblaran més cares, ja que tenen aquest concepte intern en el preu, però justament per això garanteixen un preu fix per cada kWh, tal com ho han fet sempre les tarifes fixes.

Per altra banda, les tarifes fixes amb el topall per fora el que ofereixen és un preu per kWh d’entrada més econòmic, però després afegeixen diàriament el cost del topall del gas, que se suma a aquest preu base. D’aquesta manera, tot i dir-se tarifa fixa i semblar més econòmica en un primer moment, cal tenir en compte que el preu real en la factura de cada kWh variarà segons com ho hagi fet el topall, i pot així augmentar sensiblement. Dit d’una altra manera: el preu de base és fix, però el complement del topall del gas, que se suma a aquest preu, no ho és. I, en ocasions, aquest complement ha arribat a superar el preu base de l’energia, per la qual cosa l’efecte en el preu final és considerable.
 


Per tant, és molt important, quan es comparin ofertes elèctriques fixes, assegurar-se si el topall al gas està inclòs en el preu o no.

 

En els casos en què hi hagi molta diferència de preus entre dues ofertes, és molt probable que una l’inclogui i l’altra no.

En les tarifes variables com la de Barcelona Energia, el topall del gas està sempre inclòs en el preu, ja que són tarifes indexades al preu real del mercat.
 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES