BLOG

Dia Mundial de la Llum: un recurs essencial per a tothom

En els darrers anys la forma de generar electricitat ha evolucionat notòriament, cada cop més basada en fonts renovables i sostenibles. Una transició necessària per fer front a l’emergència climàtica i que abanderen models com el de Barcelona Energia, la primera companyia pública catalana a comercialitzar electricitat 100% d’origen renovable que opera a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Actualment, subministrem més de 255 milions de kWh a l’any (segons dades de 2023), generats únicament amb energia verda i que es distribueixen als més de 12.500 punts de subministrament que gestionem. Una xifra que ha evitat l’emissió de prop de 31 mil tones de CO2 a l’atmosfera en el darrer any. En l’àmbit domèstic, el consum mitjà d’una llar endollada a Barcelona Energia s’apropa als tres mil kWh/any, procedents només de fonts renovables, una dada que significa un estalvi anual de més de 326 kg de CO2.

A més, i en tant que empresa pública amb servei de vocació a la ciutadania, incentivem el canvi energètic cap a un nou paradigma basat en l’eficiència i la sostenibilitat, promovent l’energia solar com a font renovable neta i fàcil de produir a través de l’autoconsum. Un sistema que, segons les característiques de la instal·lació emprada, pot arribar a cobrir el 100% de la demanda elèctrica d’una llar. Des de Barcelona Energia, la majoria de sistemes instal·lats permeten abastir un mínim del 50% del consum domèstic, fet que representa un estalvi mitjà entre un 40% i un 60% a la factura de la llum.

Així mateix, per tal d’aprofitar la llum solar i estalviar energia, des de Barcelona Energia recomanem tenir en compte els següents punts del nostre dia a dia:
•    Aprofita al màxim la llum natural, i apaga els aparells d’il·luminació que no necessitis.
•    Orienta bé les entrades de llum, tenint en compte la ubicació de la teva llar, situa estratègicament finestres i portes per aprofitar totes les hores de llum solar.
•    Evita obstacles que interfereixin el pas de la llum, com ara mobles, plantes, reixes, etc. Si fas servir cortines, prioritza les de teixits lleugers o translúcids i de colors clars.
•    Aposta per l’autoconsum, ja que la inversió de la instal·lació s’amortitza al cap de pocs anys i el sistema pot ajudar a cobrir la totalitat de la demanda energètica de la llar. 
•    Fes servir il·luminació de baix consum o LED, que fan més llum i utilitzen menys potència, i descarta les bombetes convencionals.
•    Tecnologia per controlar la llum. Fes ús de la domòtica, per exemple, per controlar de manera remota els sistemes automàtics de persianes, cortines o tendals, així com l’encesa o apagada d’aparells i làmpades, quan no siguis a casa.

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES