BLOG

L’estalvi amb l’autoconsum es duplica davant la pujada del preu de la llum

  • Durant el darrer any el preu de l’electricitat s’ha incrementat al voltant d’un 300 % i l‘autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions.

  • Amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques, una família usuària de Barcelona Energia s’ha estalviat un 35 % en les últimes factures, és a dir, gairebé 500 €, el doble que l’any 2020.

  • La situació actual ha provocat que l’amortització de les plaques s’hagi reduït 3 anys, aconseguint-ho en 5 anys. A més, la rendibilitat de les plaques ha augmentat 7 punts, passant del 10 % al 17 %.
     

Durant el darrer any, el preu de l’electricitat s’ha incrementat més d’un 300 %, afectant directament la despesa de particulars i empreses. Davant aquesta situació, l’autoconsum s’ha posicionat com una de les solucions, a curt termini, per intentar reduir l’import del rebut de la llum. 

En aquesta línia, Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, continua apostant clarament per l’impuls del seu servei d’autoconsum claus en mà, amb l’objectiu d’aconseguir una transició energètica efectiva i treballar cap a l’ús de plaques fotovoltaiques entre la població. 

Per a Iu Gallart, director de Barcelona Energia: “Des de Barcelona Energia creiem que les energies renovables són el futur, no només per al medi ambient, sinó també com a solució per frenar l’augment constant del preu de la llum. Per aquest motiu, des de la companyia treballem perquè els nostres usuaris apostin per l’autoconsum”. A més, Gallart afegeix: “Cada vegada són més les persones que s’interessen per les plaques fotovoltaiques i així ho hem notat, ja que les consultes que hem rebut per a realitzar un prestudi s’han multiplicat per 10 en les últimes setmanes”.

Així doncs, la companyia pública ja fa uns mesos que va posar a disposició dels i les habitants de Barcelona i la seva àrea metropolitana el servei integral d’instal·lació de plaques fotovoltaiques, el qual inclou des de l’estudi previ fins a la instal·lació, legalització i posada en marxa del servei. 

Alex Torrents, un dels primers usuaris de Barcelona Energia en instal·lar plaques per autoconsum al seu domicili, aporta el seu testimoni: “Em vaig instal·lar les plaques amb Barcelona Energia al juliol i ja he notat una davallada considerable en el meu consum i, el que és més important, en el total de la factura. A més, amb una app puc controlar el meu consum i la producció de les plaques en temps real”.
 

Una família usuària de Barcelona Energia s’estalvia un 35 % 

Per a exemplificar quin és el nivell d’efectivitat de les plaques fotovoltaiques davant els rècords històrics del preu de la llum, Barcelona Energia ha fet balanç d’una de les seves primeres instal·lacions a particulars que va realitzar. 

D’aquesta manera, s’ha pogut veure que, en els darrers tres mesos, una família que va apostar pel servei de fotovoltaiques claus en mà de la comercialitzadora pública ha pogut estalviar-se un 35 % de la seva factura elèctrica, és a dir, 500 €. Iu Gallart puntualitza: “Hem vist que l’estalvi que genera l’autoconsum és el doble respecte al 2020, ja que, en tenir el preu per MWh tan elevant, les instal·lacions fotovoltaiques ajuden a disminuir el preu de la factura elèctrica”. 

Paral·lelament, l’auge del preu del MWh ha permès que el temps de retorn de la inversió disminueixi, passant dels 8 anys als 5 que es triga en l’actualitat, la qual cosa ha reduït 3 anys l’amortització de la instal·lació. 

A més, la rendibilitat és un altre aspecte que ha millorat a conseqüència dels alts preus per MWh dels darrers mesos. El profit que s’aconsegueix d’una instal·lació fotovoltaica ha incrementat 7 punts, passant en només un any del 10 % al 17 %. 

Així doncs, aquesta família de l’àrea metropolitana no només ha aconseguit un estalvi econòmic, sinó també mediambiental, ja que, a través de l’energia verda que utilitza amb l’autoconsum, evita emetre 160,5 kg de CO2 anuals.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

Amb 4.800 punts de subministrament públics i més de 4.500 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana. 
 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES