BLOG

El consum elèctric disminueix un 10% en un inici d’any marcat per les altes temperatures

Aquest descens en la demanda del consum elèctric a causa de l’efecte hivernacle, s’ha vist reflectit també en el preu de la factura de la llum, representant un estalvi mitjà de 30 euros durant aquest període. 

Tanmateix, aquesta davallada en la despesa s’ha vist accentuada també per la disminució del preu final de l’energia al mercat energètic, en què les renovables, més barates, han tingut un paper clau, ja que han pogut cobrir gran part de la demanda. 

En el marc d’aquest context, i en tant que comercialitzadora pública amb vocació de servei a la ciutadania i sense ànim de lucre, des de Barcelona Energia rebaixarem la Tarifa Fixa en un 30% a partir del proper 1 de juny. Amb aquesta renovació de la nostra Tarifa Fixa, preveiem que en el cas d’un consum anual de 2.750 kWh, afavorim un estalvi de més de 230 euros a la factura de la llum.
I és que, si es compleixen les previsions meteorològiques que auguren una primavera inusualment càlida i la possible arribada prematura de l’estiu, l’augment de la calor afectarà directament en l’ús de determinats electrodomèstics, especialment dels aparells de refrigeració i climatització.

De fet, l’any passat ja vam viure un dels estius més calorosos, amb una temperatura mitjana 1,3 graus superior a la mitjana habitual. Un context que, segons vam poder estimar en el consum dels usuaris de Barcelona Energia, va comportar un increment d’un 8%. A més a més, les onades de calor no tan sols estan sent cada cop més freqüents i intenses, sinó que enguany és probable que arribin més aviat i, evidentment, això afectarà directament en el consum elèctric, en línia amb les tendències que vam veure l’any passat

Des de Barcelona Energia apostem pel Data Science per afavorir l’eficiència energètica i reduir l’impacte ambiental. I és que per fer front a aquest escenari d’emergència climàtica, són necessàries accions que afavoreixin un canvi real del model de consum. En aquest sentit, des de Barcelona Energia mantenim un fort compromís per la promoció d’una transició energètica sostenible i efectiva, tot fomentant l’adopció de pràctiques responsables en l’ús de l’energia. Així doncs, apostem per la tecnologia avançada Data Science, amb la què analitzem les dades de consum elèctric dels usuaris amb l’objectiu de detectar patrons de comportament i identificar tendències. Això permet oferir recomanacions individualitzades per afavorir un consum més òptim, amb l’objectiu de contribuir al a reducció de la petjada de carboni. D’aquesta manera, l’aplicació d’aquest sistema d’anàlisi automàtica ens permet dur a terme estudis personalitzats de cada usuari amb l’objectiu d’ajudar-los a reduir el consum i incrementar l’estalvi econòmic, que en alguns casos pot arribar a ser del 25%.

Com sempre i, per tal de promoure una major eficiència energètica a les llars, des de Barcelona Energia oferim diverses recomanacions pràctiques als nostres usuaris de forma personalitzada un cop analitzats els seus hàbits de consum, però les pautes més habituals que afavoreixen un consum més eficient són: 
•    Evitar l’ús simultani d’electrodomèstics, amb l’objectiu de reduir la potència contractada.
•    Desconnectar carregadors que no s’utilitzin, així com els aparells en stand by, per evitar el consum “vampir”.
•    Instal·lar tendals on més toqui el sol. Una mesura que evitarà l’entrada d’aire calent i que, si a més aïllem murs i sostres, contribuirà a un estalvi de fins a un 30% de la factura elèctrica.

 

Per tal doncs de poder seguir oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, reiterem el nostre compromís amb la sostenibilitat i l’eficiència energètica, proporcionant solucions innovadores per conscienciar a la ciutadania sobre la necessitat urgent de fer un ús responsable i eficient del consum energètic.

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES