BLOG

L’operador públic Barcelona Energia fomenta estalviar més d’un 30 % en la factura de la llum amb el seu servei de plaques fotovoltaiques

  • La companyia impulsa el servei d’autoconsum claus en mà: des de la instal·lació de les plaques fins a la seva posada en marxa i manteniment. 

  • La instal·lació de plaques fotovoltaiques pot generar un estalvi energètic del 33 % anual a una família. 

  • Amb l’entrada en vigor de les noves tarifes elèctriques, l’amortització de les plaques s’ha reduït fins a 3 anys.

  • Instal·lar plaques fotovoltaiques a les teulades de la ciutat de Barcelona, una de les 10 més solejades d’Europa, permetria cobrir el consum domèstic del 60 % de la població i generar fins a 1,2 GWh d’electricitat anuals.

 

Barcelona Energia, amb l’objectiu d’aconseguir una transició energètica efectiva i treballar envers l’ús de plaques fotovoltaiques entre la població, està impulsant el seu servei d’autoconsum claus en mà, ampliant, d’aquesta manera, els seus serveis oferts a la ciutadania.

La comercialitzadora pública metropolitana, participada per l'Ajuntament de Barcelona i l’AMB, s’encarrega de dur a terme tot el procés d’instal·lació de plaques fotovoltaiques per a les persones usuàries de Barcelona i la seva àrea metropolitana que així ho desitgin: des de l’estudi previ fins a la instal·lació, la legalització i la posada en marxa de les plaques.

Per a Iu Gallart, director de Barcelona Energia: “Barcelona i la seva àrea metropolitana tenen un gran potencial per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques. Des de la comercialitzadora pública treballem per potenciar l’autoconsum, i més donat el context en què ens trobem, on la llum està a preus històrics i s’ha comprovat que l’autoconsum és la millor solució per frenar aquest increment de la despesa en la factura de la llum”.

La comercialitzadora pública ha estimat que una família pot estalviar-se fins a un 31,5 % del preu de la factura elèctrica, és a dir, uns 230 € anuals aproximadament en cas de tenir instal·lades plaques fotovoltaiques. A més, aquesta mateixa família pot arribar a generar un estalvi energètic del 33 % anual.

Així mateix, no només es genera un estalvi econòmic, també un de mediambiental. El fet de consumir energia a través de plaques fotovoltaiques evita emetre 160,5 kg de CO2 anuals per família, i tenint en compte que, normalment, la vida útil d’aquest tipus d’instal·lacions és de 30 anys, durant aquest període de temps es deixarien d’emetre 5 tones de CO2.

Així, una família de Barcelona o la seva àrea metropolitana que vulgui instal·lar una placa fotovoltaica haurà d’invertir una mitjana de 3.400 € aproximadament, que es poden finançar. Amb aquesta acció, s’estima que el retorn de la inversió s’aconseguiria en 5-6 anys, ja que aquest tipus d’instal·lacions tenen una rendibilitat mitjana d’entre el 13 % i el 14 %.
 

El 60 % del consum domèstic de la capital catalana es pot cobrir instal·lant plaques fotovoltaiques a les teulades disponibles

 

La ciutat comtal és una de les localitzacions europees més solejades i compta amb una mitjana de 2.524 hores de sol anuals. En total, més de 7.899.532 m2 de les cobertes de Barcelona tenen radiació disponible i són aptes per a instal·lar plaques fotovoltaiques. Així doncs, hi ha la capacitat de generar 1.191 GWh d’electricitat anuals, l’equivalent al 60 % del consum domèstic de la capital catalana. 

Amb el potencial que hi ha a la ciutat, Barcelona Energia, a través del seu assessorament personalitzat, vol potenciar el servei de fotovoltaiques claus en mà entre els usuaris que així ho desitgin, amb l’objectiu de generar un estalvi econòmic i mediambiental.

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

Amb 4.700 punts de subministrament públics i més de 4.100 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana. 
 

Contacta amb nosaltres i et farem un estudi personalitzat gratuït

 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES