BLOG

El sector elèctric: origen de l’energia

Primera hora del matí. Sona l’alarma del mòbil, l’apagues i t’adones que tens la bateria al 100 %. Genial, aguantarà tot el dia! T’aixeques i encens el llum; et fas un cafè i poses un parell de llesques de pa a la torradora. No han passat ni 15 minuts des que ha començat el teu dia i l’energia, en forma d’electricitat, ja ha estat present. Però, d’on ve aquesta energia?

D’on prové l’energia que consumim?

Seria genial poder dir-te que l’energia que consumeixes a casa prové de les plaques solars que Barcelona Energia gestiona al Parc del Fòrum, però la veritat és que no podem.

A la publicació “El sector elèctric: els agents implicats” vam veure les diferents maneres de generar energia. Ja sabem que tots els productors bolquen l’energia produïda a la xarxa, i és en aquest punt que es genera el que s’anomena el mix elèctric. El mix elèctric es defineix com l’electricitat final produïda per les diferents fonts primàries, siguin renovables o no renovables. L’energia d’origen renovable i no renovable es barreja i arriba a les nostres llars; per tant, tot i que amb la teva comercialitzadora tinguis contractada energia “verda”, “renovable” o “neta”, és impossible saber quina font primària l’ha produïda.

El sistema és incapaç de diferenciar la font d’origen de l’energia, però tu sí que pots fer-ho contractant una comercialitzadora compromesa amb la generació d’energia provinent de fonts renovables.

Com es possible que Barcelona Energia es defineixi com una comercialitzadora “100% renovable”?

Per incentivar els productors d’energia renovable, la CNMC (Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia) lidera el sistema de GdOs (garanties d’origen): certificat oficial que acredita la inversió destinada a treballar per l’energia de procedència renovable.

Per gaudir d’aquesta particularitat, la comercialitzadora ha de comptar amb les GdO suficients per cobrir l’energia que ha aportat a la xarxa amb la qual ha subministrat el seu usuari.

L’energia que l’usuari paga 

Tot i que el sistema es pot considerar millorable, actualment és l’únic que permet que els usuaris participin i contribueixin a millorar l’estat del medi ambient. Per poder deixar de banda l’ús de fonts contaminants, hem d’incentivar l’origen de les renovables, i això ho podem fer amb un petit gest com és contractar l’electricitat a una comercialitzadora que garanteixi el 100 % de les GdO.

Tal com mostra la CNMC, Barcelona Energia comercialitza energia 100 % d’origen renovable, fet que fomenta que l’energia que paguin els nostres usuaris s’aboni a productors d’energia renovable.

Contacta

 

 

 

blog aprenbe
Comparteix-lo
Fuente: Barcelona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES