BLOG

Barcelona Energia utilitza la tecnologia Data Science per potenciar l’estalvi econòmic coincidint amb l'arribada de les noves tarifes elèctriques

  • Gràcies a la tecnologia Data Science, facilitada per la companyia Enertika i la seva filial tecnològica Wattabit, s’analitzaran totes les dades disponibles amb l’objectiu de detectar tendències que permetin predir consums i, conseqüentment, establir quines accions es poden realitzar per complir amb les necessitats energètiques de cada usuari. 
  • La iniciativa coincideix amb l’arribada de la nova metodologia pel càlcul dels peatges i el cost del transport i la distribució de l’electricitat, on s’establiran 3 trams diferents en el preu de la llum i premiarà a les persones que siguin eficients o tinguin plaques d’autoconsum.
  • La comercialitzadora pública estudiarà el consum elèctric generat pels seus usuaris durant els últims 12 mesos, els quals rebran, trimestralment, un informe personalitzat amb recomanacions sobre com generar un estalvi econòmic i mediambiental.

A partir del mes de juny, Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’electricitat de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB, posarà a disposició de tots els seus usuaris la realització d’un estudi personalitzat trimestral sobre el consum elèctric generat durant els últims mesos, amb l’objectiu de conèixer detalladament les necessitats de cada usuari i assessorar per reduir el preu de la factura de la llum.

La comercialitzadora pública d’energia, seguint amb el propòsit d’aconseguir una transició energètica efectiva, ha apostat per la tecnologia Data Science de l’empresa Enertika i la seva filial Wattabit, per processar i analitzar d’una manera més eficient i predictiva les dades dels consums dels seus usuaris. Amb això, ofereixen assessorament personalitzat per tal d’optimitzar la potència i la tarifa contractada, d’acord amb les necessitats de cada usuari.

 

Rebaixar la factura de la llum

 

Així doncs, a través de l’estudi del consum elèctric de l’usuari, la companyia realitzarà un informe personalitzat en el qual detallarà els mètodes d’estalvi que l’usuari pot aplicar per tal d’optimitzar el preu de la seva factura energètica. També s’especificarà com millorar l’eficiència energètica i quin estalvi mediambiental suposa el fet de consumir l’electricitat verda i sostenible de Barcelona Energia. A més, amb aquests estudis i, posteriorment els informes, que es realitzaran de manera totalment gratuïta, s’espera incrementar l’estalvi econòmic dels usuaris fins a un 25%.

Per a Sergio Cano, responsable d’atenció a l’usuari de Barcelona Energia: “D’acord amb la nostra missió de treballar cap a una transició energètica efectiva, amb aquests estudis aconseguim que els usuaris rebin, per part dels nostres experts, recomanacions personalitzades en base al seu perfil de consum: des de com optimitzar la potència contractada fins a quines hores i dies cal evitar realitzar un gran consum elèctric, sobretot ara que s’aplicaran tres trams diferents en el preu de la llum: la punta (període més car), la vall (més barata) i la plana”.

A més a més, Cano afegeix: “Analitzant el consum individual de cada llar, podrem veure de forma automàtica i personalitzada quins petits detalls poden ajudar a cada usuari a reduir el consum. Estem parlant, per exemple, de detectar si l’usuari està consumint un 20% més d’energia al cuinar per bullir l’aigua sense tapar la cassola, si té massa electrodomèstics en standby o bé, està utilitzant electrodomèstics de gran consum com rentaplats i rentadores durant les hores punta, és a dir, de 10h a 14h i de 18h a 22h...Podrem detectar aquests petits gestos que, sense cap esforç, poden reduir sensiblement la factura i que potser no es fan per desconeixement”.

 

Barcelona Energia potencia l’estalvi econòmic amb l’arribada dels nous peatges

 

Amb l’objectiu que els usuaris de la xarxa canviïn els seus hàbits de consum i es potenciï l’eficiència energètica i l’autoconsum, a partir de l’1 de juny s’aplicarà una nova metodologia pel càlcul dels peatges i el cost del transport i la distribució de l’electricitat.

En l’actualitat, un client només pot tenir una potència contractada i, amb aquest canvi, un usuari que tingui una tarifa variable o fixa, amb discriminació horària, en podrà escollir dues, per exemple: una potència baixa per a les hores en les que s’utilitzin menys els electrodomèstics i una més alta per aquelles en les que s’utilitzi amb major intensitat. 

Així doncs, amb aquests nous estudis i informes, sumat als serveis de plaques fotovoltaiques que disposa, la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat, amb la vocació d’oferir un servei de qualitat, transparent i de proximitat a la ciutadania, facilitarà als seus usuaris tota la informació necessària amb  les recomanacions oportunes per tal d’aconseguir un estalvi econòmic, a la vegada que contribueixen a protegir el medi ambient
 

Amb 4.700 punts de subministrament públics i més de 3.800 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100% renovable i sostenible a tots els seus usuaris, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES