BLOG

L’Energètica visita Barcelona Energia per traçar una col·laboració per a un futur sostenible

  • La comercialitzadora elèctrica metropolitana, referent estatal en el seu àmbit, comparteix la seva experiència d’operador públic amb L’Energètica, la nova empresa energètica de la Generalitat.

  • Les dues companyies han dut a terme una primera trobada amb l’objectiu de crear vincles i sinergies de cara a projectes futurs.

Barcelona Energia, la comercialitzadora elèctrica metropolitana, ha acollit la visita de l’equip tècnic de L’Energètica, l’empresa energètica pública impulsada per la Generalitat de Catalunya. La trobada ha tingut per objectiu establir vincles i crear sinergies de cara a futurs projectes en el marc de la transició energètica, posant el focus en el foment de l’energia renovable, d’origen 100 % sostenible i autosuficient.

El model d’elèctrica pública de Barcelona Energia serà ara també representat per la nova companyia energètica de la Generalitat, que ha pres com a referència el projecte de transició energètica efectiva pel que també aposta la comercialitzadora metropolitana. En aquest sentit, des de la seva posada en funcionament el 2018, Barcelona Energia ha esdevingut un exemple d’empresa pública en el sector de les renovables i l’autoconsum, que ha inspirat també altres models com els de les elèctriques públiques de Palma, a Mallorca, i Reus. 

“La nostra finalitat és treballar per impulsar un nou model energètic més sostenible, basat en l’eficiència, la generació d’energies 100 % renovables, la transparència i la participació ciutadana. Davant el context de crisi i emergència climàtica, el nostre compromís amb el medi ambient i les persones és ferm, per això resulta fonamental poder col·laborar amb tots els projectes que ajudin a accelerar la transició energètica”, exposa Iu Gallart, director de Barcelona Energia.

Actualment, Barcelona Energia abasteix d’electricitat edificis i equipaments de l’Ajuntament de Barcelona i, des de 2019, també els equipaments de l’AMB, així com la ciutadania de Barcelona i l’àrea metropolitana. Avui dia, proporciona electricitat a més de 12.000 punts de subministrament, i se situa en el top10 de comercialitzadores elèctriques a l’àrea metropolitana de Barcelona.

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES