BLOG

Resum dels principals moments de la Tercera Assemblea General de Barcelona Energia

  • La tercera assemblea general del consell de persones usuàries de Barcelona Energia es va celebrar el passat dia 10 de juny de 2021 al Palau de la Virreina de Barcelona.

  • L’acte, que va ser híbrid, va tenir una participació activa rècord de 32 persones, 22 de les quals van assistir-hi presencialment i 10 es van connectar de manera telemàtica.

La Tercera Assemblea General de Barcelona Energia es va celebrar com cada any sota el compromís de transparència i proximitat de l’elèctrica vers tots els seus usuaris i usuàries. Aquest òrgan permet a la ciutadania no només accedir a la informació més rellevant de la companyia elèctrica, sinó també poder opinar, debatre i proposar projectes per al futur, a més de ser consultada sobre aquells temes més estratègics.

A l’assemblea d’enguany s’ha repassat tota l’activitat de Barcelona Energia durant el 2020 i la primera meitat de 2021, en què destaca el seu creixement superior al 116 % en usuaris/es privats (ciutadania i pimes), situant-se en el top 10 en quota de mercat dins de l’àrea metropolitana en només dos anys i mig de vida.

 

Tarifa elèctrica econòmica i renovable

La companyia també va aprofitar l’acte per reafirmar-se en el seu compromís d’oferir la tarifa elèctrica renovable més econòmica del mercat, amb la seva tarifa variable.
Pel que fa al compromís de transparència, Barcelona Energia ha estat treballant en aquesta línia publicant tot el detall de l’origen de la seva energia al seu web, aquí.

 

Un servei excel·lent millorat amb els nous informes d’eficiència

A l’assemblea es van mencionar en nombroses ocasions els nous informes d’eficiència. Uns estudis personalitzats que Barcelona Energia ha posat a l’abast de tots els seus usuaris i usuàries per tal de donar recomanacions concretes per saber com reduir el preu de la factura elèctrica. En aquest estudi d’eficiència es valora si es té la potència elèctrica òptima contractada, si es té contractada la millor tarifa elèctrica o si pot fer-se algun petit canvi en els hàbits de consum que, tot suposant un esforç petit, pugui significar un gran canvi.
Per més informació sobre els informes, pots llegir aquest article.

 

Fidelitat del 98 %

Aquest servei proactiu, a més de l’atenció personalitzada, ha comportat que el 98 % dels usuaris i usuàries que contracten amb Barcelona Energia no hagin tornat a canviar de companyia. Un índex de fidelitat excel·lent en un sector on els nivells de satisfacció mai no arriben a l’aprovat.
En aquest sentit, el 35 % de les persones usuàries de Barcelona Energia valoren el seu servei amb un 10, i el 100 % amb una mitjana d’excel·lent.

 

Apostant per la transparència

Barcelona Energia és una empresa elèctrica pública compromesa amb la transparència i proximitat cap a la ciutadania. Per això, va aprofitar l’assemblea també per comunicar els seus comptes anuals, en breu disponibles en el nou “Portal de Transparència” d’aquest mateix web.

 

Apostant per l’eficiència i l’autoconsum

Per últim, Barcelona Energia recorda que la millor manera de reduir la factura de la llum ara mateix és mitjançant l’eficiència (per això la creació dels informes mencionats anteriorment) i la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’autoconsum al terrat, ja tinguis una casa unifamiliar com si vius en un bloc de pisos. En aquest cas, les plaques poden subministrar energia per als serveis generals, com ara l’ascensor o la il·luminació del portal, però també poden servir per subministrar la llum de tots els veïns i veïnes interessats.

En aquesta línia, la companyia realitza estudis gratuïts i personalitzats a totes aquelles persones interessades en instal·lar plaques fotovoltaiques.

 

Projectes aprovats per al 2021

L’assemblea va concloure amb les votacions de les propostes realitzades pels usuaris i usuàries de Barcelona Energia. D’entre aquestes, destaca la creació d’una acadèmia de Barcelona Energia per divulgar coneixement crític sobre el sector elèctric, el desglossament del marge de gestió, el foment d’instal·lació de plaques fotovoltaiques i l’increment de comunicació de Barcelona Energia per donar a conèixer el projecte.

Si vols tenir més informació sobre què més es va discutir a l’assemblea, així com conèixer els projectes que es van votar de cara al 2021, et convidem que donis un cop d’ull a l’acta, que podràs trobar aquí.
 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES