BLOG

Es publiquen les Garanties d’Origen d’energia renovable de Barcelona Energia

Com cada any, la Comisión Nacional de los Mercados y la Competencia (CNMC) ha publicat les Garanties d’Origen (GDO), la certificació oficial que constata de forma independent d’on prové l’energia comercialitzada per cadascuna de les elèctriques de l’Estat espanyol. 

Les Garanties d’Origen és l’únic sistema que actualment permet a les persones usuàries disminuir l’impacte del seu consum energètic respecte al medi ambient i reduir la seva contribució al canvi climàtic.

Les GDO es presenten en un llistat públic que publica la CNMC indicant d’on prové cadascun dels kWh que ha venut cada comercialitzadora durant l’any anterior. Per això, a l’abril de 2022 s’ha publicat l’origen de l’energia consumida el 2021.

 

Barcelona Energia només comercialitza energia 100 % renovable

Aquesta publicació serveix per demostrar de forma oficial i independent que la promesa de Barcelona Energia és real: només comercialitza energia 100 % verda i renovable. Concretament, durant el 2021 l’energia que va vendre la comercialitzadora elèctrica pública prové en un 88,37 % de la generació solar per plaques fotovoltaiques i en un 11,63 % procedeix de la biomassa.

D’aquesta manera, l’energia venuda per Barcelona Energia ha generat 0 emissions de CO2 i 0 residus radioactius. Una molt bona notícia per al medi ambient i per a la transició energètica.

 


 

 

El mix de l’Estat millora, però encara no és 100 % renovable

El conjunt d’energia comercialitzada a l’Estat espanyol ha millorat quant a emissions generades, però encara està lluny de l’objectiu 100 % renovable.

Concretament, si el 2020 s’emetien de mitjana 150 grams de CO2 per cada kWh generat, el 2021 aquesta xifra s’ha reduït fins als 136 g/kWh.

No succeeix el mateix pel que fa als residus radioactius generats, ja que, en incrementar la producció d’energia nuclear en el total de l’Estat, també han augmentat els residus radioactius, passant de 490 µg/kWh de mitjana el 2020 a 535 µg/kWh el 2021.

 
 

L’energia 100 % renovable és més barata

A més a més de l’impacte ambiental positiu de l’energia 100 % verda, aquesta també té repercussió en el preu de la factura de la llum, ja que la generació d’energia 100 % verda té menys costos i, per tant, és més barata de produir. D’aquesta manera, a mida que vagi incrementant el percentatge d’energia renovable en el total del mix d’energia de l’Estat, més econòmica serà la producció d’energia i, consegüentment, els costos de la factura de la llum de tothom.

 

 

Com cada any, pots veure la informació oficial concreta de l’origen de l’energia de Barcelona Energia en l’apartat coneix-nos i en el nostre portal de transparència.

 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES