T'ajudem

T'ajudem

Formulari

Necesitas ayuda footer

Un estudi de Barcelona Energia sobre el canvi d’hàbits durant l’any de confinaments conclou que el consum elèctric ha augmentat en un 5,2 % des de l’inici de la pandèmia

BLOG

Un estudi de Barcelona Energia sobre el canvi d’hàbits durant l’any de confinaments conclou que el consum elèctric ha augmentat en un 5,2 % des de l’inici de la pandèmia

Según el análisis realizado por Barcelona Energia sobre el cambio de hábitos de sus usuarios, el consumo eléctrico durante los primeros meses de confinamiento domiciliario se incrementó un 15,6 %.

El verano, por contra, ha estado marcado por un consumo irregular, llegando a una reducción del 10,4 % en el consumo de electricidad durante el mes de julio.

Los principales cambios de hábitos generados por la implantación del teletrabajo: dormimos más y comemos más en casa.

Barcelona Energia, la comercialitzadora pública d’energia elèctrica a Barcelona i la seva àrea metropolitana, conclou que, des del març de 2020 fins al gener de 2021, el consum d’electricitat a les llars de Barcelona i la seva àrea metropolitana ha augmentat un 5,2 % en comparació als mateixos mesos de 2019. Aquesta és la dada que s’ha obtingut després de l’anàlisi que ha realitzat l’operador públic, tenint en compte la demanda elèctrica dels seus usuaris.

A través d’aquesta anàlisi, es reflecteix com l’evolució de la pandèmia, amb les diferents onades al llarg dels darrers mesos, ha provocat un canvi d’hàbits en el consum elèctric de les llars.

La pujada més notable coincideix amb els primers mesos d’estat d’alarma amb confinament domiciliari, període en què el consum a les llars es va veure augmentat en un 15,45 % i on es va registrar el pic més rellevant el mes de març, amb un increment del 24,22 % interanual. A l’octubre, amb l’inici de la segona onada, la demanda elèctrica dels usuaris de la comercialitzadora pública es va incrementar un 6,7 %; i al gener de 2021, després de Nadal i amb restriccions establertes des del dia 7, juntament amb l’onada de fred provocada per la borrasca Filomena, el consum va augmentar un 11,5 %. D’altra banda, durant els mesos de relaxament de les restriccions, com el juliol, el consum dels usuaris de Barcelona Energia es va reduir un 10,4 %, atribuïble a la lliure mobilitat pel territori.


 

 

César Bádenas, responsable d’anàlisi de mercats i representació de renovables de Barcelona Energia, destaca que “és molt important tenir en compte l’eficiència energètica”. Amb la tendència del teletreball i donat que, degut a la situació actual, som més a casa nostra, és necessari saber com estalviar en els consums energètics i fer un ús eficient de l’electricitat. A més, “l’energia verda, com la de Barcelona Energia, no només ajuda a reduir l’emissió de CO2 a l’atmosfera, també ajuda a generar un estalvi econòmic, ja que és de les fonts d’energia més econòmiques del mercat”.

Canvi d’hàbits: dormim més i dinem a casa

Des de l’inici de la pandèmia provocada per la COVID-19, hi ha hagut un clar canvi d’hàbits que es trasllada directament en els moments de consum elèctric adaptats a les circumstàncies del moment.

Els usuaris de la comercialitzadora pública d’energia renovable sembla que han descansat una mica més en temps de pandèmia, ja que l’activitat a les llars s’inicia una hora més tard del que venia sent habitual. El consum d’electricitat, que durant el 2019 es registrava a les 7 del matí, en els primers mesos de pandèmia s’ha traslladat a les 8 hores. A més, també s’ha detectat una tendència de disminució del consum per les nits. Mentre que el pic es continua situant a les 23 h, el consum d’electricitat a la franja de 22 h – 24 h s’ha vist reduït un 2,9 % durant aquest últim any.

El fet que el nucli familiar es trobés concentrat a casa, especialment amb les primeres mesures sanitàries i la instauració del teletreball, ha fet que el consum del matí presentés una línia ascendent entre les 9 h i les 15 h, amb un 6,2 % més d’electricitat consumida en els últims 11 mesos, a una mitjana de 9,5 kWh, mentre que el consum mitjà durant el 2019 va ser de 8,9 kWh.

En les dades obtingudes, es veu clarament l’augment de la demanda durant les hores de dinar, és a dir, de 13 h a 15 h. Durant aquesta franja horària es concentra un increment de la demanda dels usuaris de Barcelona Energia amb un 11,5 % més d’energia consumida com a conseqüència directa del teletreball, ja que dinem més a casa.

En aquesta línia, César Bádenas recorda que “conscients del canvi d’hàbits i la seva repercussió en un bé essencial com és l’energia, des de Barcelona Energia vam facilitar l’aplaçament del pagament dels nostres rebuts i, a més a més, durant el mes de juliol vam aplicar una rebaixa d’entre el 7 % i el 15 % en el preu de les nostres tarifes fixes, el que implica una baixada de la factura d’entre 40 € i 60 €, per ajudar als nostres usuaris a pal·liar els efectes de la pandèmia”.

Amb 4.800 punts de subministrament públics i més de 3.300 persones usuàries i empreses, Barcelona Energia continua treballant cap a una transició energètica oferint electricitat d’origen 100 % renovable i sostenible a tots els seu usuaris, impulsant un model energètic basat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.

 

blog eficiencia energética noticias
Comparteix-lo
Fuente: Barcelona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES