BLOG

Barcelona Energia porta l’energia elèctrica 100% sostenible al Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)


La comercialitzadora pública es converteix en el subministrador d’energia elèctrica del Museu Nacional d’Art de Catalunya a partir de l’1 de desembre.

L’ús d’energia elèctrica renovable per part del museu evitarà l’emissió de 1.280 tones de CO₂, l’equivalent a fer 175 voltes al planeta Terra per la línia de l’equador amb un cotxe dièsel.

Amb aquest acord es promou un projecte de proximitat, transparència i enfocat cap a un nou model energètic.

A partir de l’1 de desembre, tota l’energia elèctrica consumida pel Museu Nacional d’Art de Catalunya serà d’origen renovable i públic. I és que Barcelona Energia (BE), la companyia pública de comercialització elèctrica de l’àrea metropolitana de Barcelona, es converteix, d’aquesta manera, en la subministradora del Museu Nacional d’Art de Catalunya.

Aquest encàrrec de la gestió del subministrament d’energia elèctrica al Museu Nacional es desenvolupa sota tres criteris: la sostenibilitat social, gràcies a la transparència i tracte personalitzat que ofereix BE; el mediambiental, ja que l’energia que es consumirà a partir d’ara és d’origen verd i local, i, finalment, l’econòmic.

Situat al Palau Nacional de Barcelona i amb una superfície de quasi 50.000 m2, l’energia es converteix en un objectiu prioritari pel Museu per tal de garantir no només el confort dels espais per als prop d’1.000.000 de visitants que rep anualment, sinó la bona conservació de les obres d’art que acull, entre les quals es troba la millor col·lecció de pintura mural romànica del món, com també una extraordinària col·lecció de pintura i arts decoratives modernistes, entre altres tresors de l’art català i internacional.

Amb aquest acord, que té una durada inicial d’un any i contempla la possibilitat d’una pròrroga de 12 mesos més, es preveu que Barcelona Energia subministri 6,4 GWh/any per cobrir les necessitats energètiques del MNAC. Partint d’aquesta dada, l’ús d’energia 100% renovable derivat de l’acord, evitarà l’emissió a l’atmosfera de 1.280 tones de CO2, equivalent a més de 7 milions de km recorreguts per un cotxe dièsel.

Segons explica Xavier Balsa, responsable de màrqueting i comunicació de Barcelona Energia, “ens satisfà molt que una institució cultural com és el Museu Nacional d’Art de Catalunya confiï en el nostre servei d’energia 100% renovable i de proximitat. L’acord que es duu a terme sota criteris de sostenibilitat mediambiental i social suposa un pas més cap al model de transició energètica que defensem i promovem des de Barcelona Energia”.

Per la seva banda, Xavier Abelló, cap de l’Àrea d’Infraestructures i Serveis Generals del Museu Nacional d’Art de Catalunya, explica que “aquesta gestió forma part de l’aposta decidida que el museu fa per la gestió energètica i que en els darrers deu anys ens ha permès reduir els consums d’energia elèctrica i de gas a més de la meitat. Ara aconseguirem ser 100% renovables i valorem molt la proximitat”.

Amb aquest nou acord, Barcelona Energia segueix el seu compromís d’oferir un model energètic 100% renovable i un servei de qualitat, transparència i proximitat. Així com de continuar apostant per les empreses locals amb les seves tarifes elèctriques per empreses.

ACORD ENTRE MNAC I BARCELONA ENERGIA. XAVIER ABELLÓ, CAP DE L’ÀREA D’INFRAESTRUCTURES I SERVEIS GENERALS DEL MNAC, I IU GALLART, DIRECTOR DE BARCELONA ENERGIA.

Sobre Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC)

El Museu Nacional d’Art de Catalunya té la seva seu al Palau Nacional de Montjuïc, construït per a l’Exposició Internacional de 1929, una exposició que precisament va estar dedicada a la llum elèctrica. Gràcies a les seves extraordinàries col·leccions el Museu ofereix un viatge a través de 1.000 anys d’art català i internacional.  Conserva una col·lecció de pintura romànica única al món, a més de les  col·leccions d’art gòtic, del Renaixement i barroc i les obres del modernisme, un període artístic extraordinàriament fructífer a Barcelona. El Museu Nacional està compromès amb el medi ambient i la sostenibilitat i  va ser una de les primeres institucions culturals del país a aconseguir, el 2011, dues certificacions mediambientals, l’ISO 14001 d’àmbit internacional i l’EMAS de l’àmbit europeu.

eficiencia energética noticias
Comparteix-lo
Fuente: Barceloona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES