BLOG

Els Mercats Municipals de Barcelona aposten per l’eficiència energètica i l’estalvi econòmic dels seus comerciants amb Barcelona Energia

Barcelona Energia realitzarà informes energètics gratuïts als comerciants dels mercats, gràcies a un conveni amb la Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), que té el suport de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona.

Amb el canvi a l’energia 100% renovable, cada comerciant deixaria d’emetre 2 tones de CO₂ i s’aconseguiria un estalvi econòmic mitjà de 500€ anuals.

La prova pilot va finalitzar el mes de febrer, amb quatre mercats analitzats i s’estima que al juny s’arribarà a la resta.

Barcelona Energia és la comercialitzadora d’electricitat dels 40 edificis dels mercats municipals des de l’1 de juliol de 2018. A partir d’ara, també podran subscriure el servei els comerciants individuals dels mercats per als seus negocis.

La Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM) juntament amb l’Institut Municipal de Mercats, ha signat un conveni de col·laboració amb Barcelona Energia amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica dels mercats de la ciutat i generar un estalvi econòmic als seus comerciants. Barcelona Energia, la comercialitzadora pública de l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB que subministra el 100% de la seva energia de fonts renovables, ja està entre les 10 primeres empreses subministradores en quota de mercat a ciutadania i empresa a l’Àrea Metropolitana.

La FEMM facilitarà als 2.191 comerços dels 43 mercats de la ciutat la possibilitat de realitzar un estudi gratuït per a conèixer les seves necessitats energètiques, ajudant-los a reduir l’impacte econòmic i mediambiental que generen els seus negocis. Els estudis aniran a càrrec de Barcelona Energia, que analitzarà els costos de cada establiment per a detectar possibles millores. Fins ara, s’han realitzat proves pilot en quatre mercats, Sants, Sarrià, Llibertat i Ninot, amb un total de 182 establiments subscrits. Des d’aquest mes de març, la possibilitat de canviar de comercialitzadora s’estendrà al conjunt de la xarxa de mercats.

Des de l’1 de juliol de 2018, Barcelona Energia és la comercialitzadora d’electricitat dels 40 edificis dels mercats municipals de Barcelona (que acullen els 43 mercats existents). A partir d’ara, també podran subscriure el servei els comerciants dels mercats per al subministrament elèctric del seu establiment.

La regidora de Comerç, Mercats, Consum, Règim Intern i Hisenda, Montserrat Ballarín, ha posat en relleu que “aquest acord manté l’aposta del consistori per l’actualització i el sosteniment tant econòmic com ecològic dels seus mercats, un dels grans actius de Barcelona. Estem convençuts que la fortalesa dels nostres mercats municipals té un efecte directe sobre la dinamització i l’activitat dels eixos comercials dels diferents barris de la ciutat”.

Per a en Francesc Leyva, secretari general de la FEMM, “la nostra Federació que representa el conjunt de Mercats Municipals de Barcelona, té com a objectiu col·laborar en una estratègia comuna i a llarg termini per fer front als canvis i transformacions necessaris per garantir el futur dels nostres Mercats. Per això la sostenibilitat i l’estalvi energètic són aspectes molt presents en el nostre ideari i amb Barcelona Energia hem trobat el nostre col·laborador idoni per aconseguir els nostres objectius i una energia a un millor preu.

Marc Bonet, Responsable de Desenvolupament de Negoci de Barcelona Energia, afegeix: “Estem molt contents de poder oferir la nostra energia verda als comerciants dels mercats municipals de Barcelona. D’aquesta manera reafirmem, una vegada més, el nostre compromís per aconseguir el benestar de la ciutadania, oferint unes millors condicions econòmiques als comerciants, a la vegada que ajudem a reduir les seves emissions. La nostra missió és contribuir cap a un model de transició energètica amb el compromís de realitzar una gestió de l’energia com un servei públic”.

Estalvi mig de 500€ l’any

La col·laboració entre la FEMM i Barcelona Energia també estableix que la comercialitzadora pugui realitzar més endavant una oferta col·lectiva a tots els comerciants perquè consumeixin l’electricitat sostenible de Barcelona Energia a través d’unes condicions econòmiques més avantatjoses, gràcies a la tècnica de la compra col·lectiva, que permetrà estalviar a cada paradista de mitjana un 15% del preu de la factura actual, uns 500€ a l’any aproximadament.

La prova pilot, que ja ha finalitzat, s’ha realitzat a quatre mercats municipals; el de Sants, Llibertat, Ninot i Sarrià. Durant aquest mes de març, l’acció s’estendrà a la resta de mercats i s’espera que al mes de juny ja s’hagi pogut arribar a la resta.

Els estudis energètics gratuïts que s’han fet fins al moment han conclòs que el consum mig per cada comerciant és de 11.000 kWh / any, l’equivalent al consum de 3 famílies i mitja. Tenint en compte la suma total del consum que poden arribar a necessitar els comerciants d’un mercat, estaríem parlant de 280.000 kWh a l’any, és a dir, l’equivalent a la mitjana de consum d’unes 96 famílies.

Així doncs, l’opció d’electricitat 100% renovable de Barcelona Energia suposa un estalvi de consum energètic per a cada establiment de 2 tones d’emissions de CO2, l’equivalent a 12.088 km fets amb un cotxe dièsel. En el cas d’un mercat sencer s’evitaria emetre 57 tones de CO2, és a dir, com fer 8 voltes al món per l’equador en cotxe.

Sobre Federació de Mercats Municipals

La Federació de Mercats Municipals de Barcelona (FEMM), constituïda l’any 2020, neix de la necessitat d’aglutinar en una sola institució els 43 mercats de Barcelona que formen part de la xarxa més important de mercats a nivell mundial, que ha estat posada com a exemple de gestió publico/privada, que dona servei als ciutadans dels barris de Barcelona i que és líder en producte d’alimentació de proximitat, sostenible i de temporada.

Sobre Barcelona Energia

La comercialitzadora pública d’energia de l’àrea metropolitana de Barcelona va començar a donar servei als ciutadans l’1 de gener de 2019 i actualment ofereix assistència a més de 3.150 usuaris de tota l’àrea metropolitana de Barcelona. L’operador elèctric metropolità no només compra i ven energia, sinó que també adquireix un compromís amb les energies renovables, ofereix un servei de proximitat amb assessoria personalitzada, utilitza sistemes de transparència en la gestió, aposta per la innovació tot incentivant l’autoconsum i impulsa la participació ciutadana mitjançant la plataforma Decidim Barcelona Energia.

blog eficiencia energética noticias
Comparteix-lo
Fuente: Barcelona Energia

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

Formulari

Necesitas ayuda footer

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

Texto enriquecido de ejemplo