BLOG

El Teatre Lliure utilitzarà l’energia verda de Barcelona Energia

  • L’operador metropolità serà l’encarregat de proveir amb energia verda les instal·lacions de Montjuïc i de Gràcia de l’equipament cultural

  • El subministrament estimat per a oferir a aquestes instal·lacions del teatre és de 790.248 kWh, l’equivalent al consum de 227 famílies usuàries

  • Gràcies a l’energia d’origen 100 % renovable que se subministrarà, el Teatre Lliure i Barcelona Energia aconseguiran evitar emetre 118 tones de CO2, l’equivalent a recórrer 651.303 km en un cotxe dièsel, que s’emetrien en el cas de la utilització d’energies no renovables 

  • Addicionalment, Barcelona Energia realitzarà un seguiment energètic personalitzat de manera mensual amb l’objectiu de millorar l’eficiència energètica del Teatre Lliure
     

 

Les instal·lacions de Montjuïc i Gràcia del Teatre Lliure operaran amb l’energia d’origen 100 % renovable de Barcelona Energia. 

D’aquesta manera, l’operador públic metropolità s’encarregarà de subministrar amb energia verda les dues seus del teatre, un dels centres de creació i exhibició escènica més importants de l’Estat espanyol. 

S’estima que el volum a subministrar per part de Barcelona Energia al teatre serà de 790.248 KWh durant aquest 2022, un consum similar al que farien 227 famílies usuàries. Consumint l’energia renovable comercialitzada per la companyia, s’evitarà emetre 118 tones de CO2, l’equivalent a les emissions que produeixen 651.303 km recorreguts amb un cotxe dièsel, que seria comparable a donar 16 voltes a la Terra. Aquestes serien les emissions produïdes en cas de recórrer a energies no renovables. 

Per a Marc Bonet, responsable de Desenvolupament de Negoci de Barcelona Energia: “Estem molt satisfets que una institució cultural com és el Teatre Lliure aposti pel nostre servei d’energia 100 % renovable i de proximitat per a les seves dues seus. Això suposa un pas més cap al model de transició energètica que defensem i promovem des de Barcelona Energia, en el sentit que el subministrament es realitza sota els criteris de sostenibilitat i eficiència energètica”.

Per la seva part, Valeri Viladrich, gerent del Teatre Lliure, afegeix: “Estem satisfets de poder comptar amb un proveïdor de proximitat per al subministrament de l’energia que necessitem. A més, el seu servei personalitzat ens ajudarà a poder fer el seguiment i l’avaluació de l’eficàcia de les diferents accions que tenim en curs, dintre del nostre Pla de Sostenibilitat, per millorar la nostra eficiència energètica, com ara la implantació d’una instal·lació fotovoltaica a la coberta de la nostra seu de Montjuïc i la substitució de la il·luminació convencional per tecnologia led, tant als espais públics com als espais escènics”.

 

Seguiment energètic personalitzat 


Addicionalment, Barcelona Energia emprendrà un seguiment personalitzat, de manera mensual, sobre els consums energètics que es facin en les instal·lacions del Teatre Lliure.

En aquest cas, s’analitzaran els consums energètics de les seus del teatre, així com les dades de l’evolució del mercat, amb l’objectiu d’establir els diversos KPIs de productivitat de les instal·lacions, informació que el Teatre Lliure necessita per fer un seguiment de l’evolució dels seus consums i del seu Pla de Sostenibilitat. 

Barcelona Energia és la comercialitzadora elèctrica pública més gran de l’Estat i la seva vocació és estar al servei de la ciutadania, oferint un servei de qualitat, transparent i de proximitat, l’objectiu del qual no sigui el benefici econòmic, sinó el benestar i l’apoderament de la ciutadania.

La comercialitzadora pública es troba entre el top 10 de comercialitzadores dins l’àrea metropolitana, amb més 10.000 punts de subministrament gestionats (entre públics, persones usuàries i empreses). Amb aquest nou acord, Barcelona Energia segueix el seu compromís d’oferir un model energètic 100 % renovable i sostenible a tots els seus usuaris i usuàries, impulsant un model energètic bastat en l’eficiència, la generació d’energies renovables i la participació ciutadana.
 

 

 

Comparteix-lo

Et podria interessar

¿Necesitas ayuda?

También puedes contactarnos por e-mail consulta@barcelonaenergia.cat o llamarnos al 900 906 807

Resolvemos tus dudas

Aquí encontrarás respuesta a las preguntas que más nos hacéis con más frecuencia. ¡Es la forma más rápida de resolver tus dudas!

PREGUNTAS FRECUENTES